Lake Piru, waar Naya Rivera vermoedelijk dood is, berucht om verdrinkingen

Lake Piru, waar Naya Rivera vermoedelijk dood is, berucht om verdrinkingen

Het meer in Zuid-Californië waar de ‘Glee’-actrice Naya Rivera vermoedelijk is overleden, is berucht vanwege verdrinkingen als gevolg van gevaarlijke omstandigheden, volgens rapporten.

Rivera, 33, zou woensdag zijn verdronken terwijl ze aan het varen was met haar 4-jarige zoon, Josey, in Lake Piru, ongeveer 56 mijl ten noordwesten van het centrum van Los Angeles.

Haar zoon, die veilig op het schip lag te slapen, vertelde de autoriteiten dat zijn moeder in het water was gaan zwemmen, maar nooit meer op de boot was geklommen.

Het 1.200 hectare grote stuwmeer is in de loop der jaren het toneel geweest van talrijke verdrinkingen als gevolg van kille temperaturen die zwemmers kunnen overweldigen – evenals sterke winden die krachtig genoeg zijn om een ​​kleine boot om te werpen, meldde de Los Angeles Times.

Douglas West, de voormalige manager van parken en recreatiediensten van Lake Piru, zei dat er tijdens zijn 23 jaar daar ongeveer een dozijn verdrinkingen waren geweest, meldde de krant.

Lake Piru
Lake PiruRaak / BACKGRID

De meesten waren onervaren zwemmers die geen reddingsvesten droegen en overmoedig waren over hun vermogen om beperkte delen van het water te trekken, zei hij.

“Het enige dat ik kan benadrukken is dat als zwemmers in de buurt van water zijn, ze een persoonlijk drijfmiddel moeten dragen, of ze nu kunnen zwemmen of niet”, zei West. ‘Dat zal hun leven redden.’

Chris Dyer, adjunct van Ventura County Sheriff’s Office, zei donderdag dat Rivera al eerder in het meer was geweest, hoewel haar zwemvermogen niet bekend is.

READ  Op de overlijdensakte van de vrouw staat COVID-19, ondanks dat ze nooit is getest

Ze had haar reddingsvest achtergelaten op het gehuurde schip, dat sindsdien is teruggevonden terwijl de autoriteiten op zoek zijn naar de vermiste actrice.

Lake Piru, Californië, in ongedateerde luchtfoto's.
Lake Piru, Californië, in ongedateerde luchtfoto’s.Google Earth

Dyer zei dat “gevaarlijke omstandigheden” de autoriteiten ertoe brachten de operatie rond 22.00 uur tijdelijk op te schorten. Woensdag.

“We praten overdag 8 tot 10 inch zichtbaarheid in het meer, veel puin, grote bomen en puin onder water en verschillende diepten”, zei Dyer.

Hij zei dat de diepte van het water varieert van 3 of 4 voet tot wel 50 voet, waardoor het reservoir moeilijk te navigeren is.

“Er is veel oneffen terrein onder water dat jullie niet zien”, zei Dyer.

Op donderdagochtend hebben helikopters, duikteams, ATV-voertuigen en boten allemaal het meer afgezocht, dat de autoriteiten voor het publiek hebben gesloten om de inspanningen te ondersteunen.

‘Het doel is nog steeds om mevrouw Rivera bij haar familie thuis te brengen, zodat ze wat afsluiting kunnen hebben’, vertelde Dyer aan verslaggevers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *