LastPass Limited Password Sync is gratis, wat nu?

Het handige van een wachtwoordbeheerder is niet alleen dat je geen sterke wachtwoorden meer hoeft te onthouden, maar dat je deze ook op al je apparaten bij de hand hebt. LastPass kiest ervoor om de laatste te beperken tot gratis gebruikers.

We bezoeken tegenwoordig onze favoriete sites op zowel onze computers als smartphones. Password Manager synchroniseert automatisch wachtwoorden tussen beide apparaten, zodat u overal veilig bent ingelogd. Dit was ook het geval met de gratis versie van LastPass, maar vanaf 16 maart alleen als je een betaald abonnement hebt.

Als niet-betalende gebruiker heb je al snel een keuze. Wilt u toegang tot uw wachtwoorden op computers of op uw mobiele apparaten? LastPass zoekt naar een apparaattype en kan slechts op één type tegelijk actief zijn. Kies een optie ComputersLastPass werkt dan op pc’s en laptops en als browserextensie. Bij Draagbare apparaten Wachtwoordbeheer werkt op smartphones, tablets en slimme horloges.

Na 16 maart kun je drie keer wisselen. Dan is de keuze gemaakt.

Betaal of zoek een gratis vervanger

LastPass hoopt hiermee meer betalende klanten te krijgen. Maar het is altijd vervelend dat voorheen gratis banen ineens achter een firewall verdwijnen. Als u het niet erg vindt om voor LastPass te betalen, kunt u dat natuurlijk doen.

LastPass Premium kost ongeveer € 2,50 per maand en er is een tijdelijke actieprijs. Aanmelden heeft meer voordelen. Je hebt ook toegang tot 1GB versleutelde opslag in de cloud en de service waarschuwt je zodra je wachtwoord verschijnt bij een datalek.

Als je dat niet doet, is het tijd om op zoek te gaan naar een gratis alternatief. Gelukkig zijn er veel goede wachtwoordbeheerders waarvoor u niet hoeft te betalen. Een bekend voorbeeld is KeePass. Lees met onze collega’s vanaf de computer! Hoe totaal Download en installeer KeePass Het werkt precies.

READ  Apple haalt Safari 14 en beveiligingsupdate macOS Mojave tevoorschijn - nog een ding

We raden ook de gratis online cursus aan.Veilig omgaan met wachtwoorden, Waaronder ook een uitgebreid overzicht van (gratis) wachtwoordmanagers.

Wachtwoorden exporteren

Als u van wachtwoordbeheerder bent veranderd, is het nog steeds belangrijk om wachtwoorden van LastPass Safe mee te nemen. Dit kan eenvoudig worden gedaan door uw wachtwoorden in LastPass te exporteren, bijvoorbeeld als een CSV-bestand. Ze kunnen vervolgens weer worden geïmporteerd in de nieuwe wachtwoordbeheerder, zodat u uw sterke wachtwoorden bij u kunt houden.

Op LastPass vindt u de onderstaande optie Geavanceerde opties, beheer uw winkel, export


Reacties op onderwerp zijn verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over typefouten, opmerkingen en andere vragen met betrekking tot de site kunnen per mail naar de sitebeheerder worden gestuurd.



More from Madison Garrett

Downloadbug voor PlayStation 5 – de oplossing

De nieuwe PlayStation 5 heeft een vervelende downloadbug. Dit is een oplossing...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *