LG OLED-tv’s hebben een VRR-probleem, 2018-modellen krijgen geen AirPlay 2

LG heeft aangegeven dat er problemen zijn met de VRR van zijn oled tv’s uit 2019 en 2020. De televisies schakelen zonder dat de kijker verlichting wil gebruiken in donkere scènes. Bovendien overtreedt het bedrijf zijn belofte om tv’s uit 2018 te voorzien van AirPlay 2 en HomeKit.

Variabele verversingssnelheid

Het probleem zit in de variabele vernieuwingsfrequentie-modi (VRR) van de OLED-tv’s van LG. Hierover wordt al langer geklaagd, maar nu heeft ook LG voor het eerst aangegeven dat zijn televisies hiermee worstelen. In een verklaring aan Forbes stelt het bedrijf dat er inderdaad situaties kunnen ontstaan ​​waarin luminantieveranderingen optreden. Volgens LG zijn dit momenten in donkere scènes in games als de VRR-modus aan staat.

De VRR-modusproblemen zijn beter zichtbaar op OLED-tv’s dan op die met een lcd-paneel. Het zwart op een oled tv is immers veel dieper zwart, waardoor problemen met die schaduw veel directer zichtbaar zijn. Er is een duidelijk verschil in helderheid wanneer het scherm grijs hoort te zijn. Als de VRR-optie is ingeschakeld, verandert die helderheid. Een probleem dat ook een rol speelt bij G-Sync en FreeSync.

Het zou bijvoorbeeld erg opvallen in een game als Gears 5, waar de zwartniveaus veel hoger worden. Op donkere plekken zie je dan minder schaduw. Zoiets is ook te zien in een video die iemand heeft gemaakt van de game Control:

Of LG een oplossing voor het probleem heeft, kan het op dit moment niet zeggen. We verwachten dat dit nog even gaat duren, omdat LG een oplossing zou hebben als het heel gemakkelijk zou zijn, zodat deze deze direct zou kunnen toepassen. Ten tweede geeft het aan dat het niet eenvoudig was om de geavanceerde gamefunctie te implementeren.

READ  Op Coronavirus, Sharad Pawar's veeg naar "Een tempel bouwen"

Inmiddels zijn er veel klachten over VRR. Evenzo flikkert het beeld bij oled tv’s van LG uit 2019. Zet je G-Sync uit, dan verdwijnen deze vaak duidelijk zichtbare glitches weer. Jammer, want LG televisies worden veel gebruikt door gamers. Het is dus beter om de gewone televisiemodus te gebruiken tijdens het spelen van een game.

Geen AirPlay 2 en Homekit voor tv’s uit 2018

LG heeft ook besloten om AirPlay 2 en HomeKit niet langer toe te voegen aan zijn televisies uit 2018. Dat betekent dat LG een belofte breekt, omdat het dit aan klanten had. beloofd. In april plaatste het zelfs een ander ondersteuningsdocument online, waarin stond dat de mogelijkheden in oktober zouden worden vrijgegeven. LG zou in een tweet, die inmiddels offline is gehaald, hebben gezegd dat dat vanaf 2018 niet meer het geval zal zijn voor LG televisies.

Written By
More from Lesley Curry

De beste iOS-, iPadOS- en macOS-functies die Apple niet op het podium heeft aangekondigd

een appel Hij had maandag een WWDC-keynoteHet liet de grote nieuwe functies...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *