Live debat | De Tweede Kamer in de Algemene Staten

Live debat |  De Tweede Kamer in de Algemene Staten

Vergaderingen in de Tweede Kamer volg je eenvoudig met de gratis Debate Direct app.

Directe discussie

Debat Direct en Debat Gemist worden vanaf 14 december 2023 samengevoegd. Dit betekent dat de discussies die jij wilt bekijken terug te vinden zijn in Debat Direct.

Deel uw vragen en ervaringen met Debat Direct met ons via Live ondersteuningsformulier voor discussie. U vindt dit formulier bij de Veelgestelde vragen.

Directe discussie

In de Tweede Kamer worden kwesties besproken en worden nieuwe wetten ingevoerd die ons allemaal aangaan. Discussies zijn openbaar, maar niet iedereen heeft de mogelijkheid om op de tribune te zitten. Om discussies voor iedereen toegankelijk te maken, heeft de Tweede Kamer een applicatie ontwikkeld: Directe discussie.

Met deze gratis app worden vergaderingen direct op uw smartphone of tablet weergegeven. Vervolgens verschijnen de naam en de partij van de spreker in beeld, zodat het debat niet alleen zichtbaar maar ook begrijpelijk is. Aanvullende informatie zoals documenten, profielen van Kamerleden en ministers, een plattegrond van de kamer: het is er allemaal.

Daarna blijft de discussie beschikbaar in Debate Direct. Discussies zijn vanaf juni 2013 te bekijken. Het is mogelijk om de discussies te volgen via je Smart TV of door te streamen via Chromecast of Airplay.

Zo maakt Debat Direct de Tweede Kamer zichtbaar en transparant.

Gratis download

U kunt Debate Direct nu downloaden voor apparaten met:

Live en op aanvraag

Live on demand directe discussie

Heb je het begin van de discussie gemist? Geen probleem. Zelfs als het debat al is begonnen, kun je het vanaf het begin bekijken. Of neem een ​​pauze als u er even tussenuit wilt.

READ  Beter leren dan fraude - Algemeen Nijmegen Studentenblad

Geluidsmodus

Live discussie in audiomodus

Luister naar de discussie in de audiomodus. Nadat je de geluidsmodus hebt geactiveerd, kun je een andere app openen of je telefoon of tablet in de standby-modus zetten.

De audiomodus is niet beschikbaar voor discussies vóór 2019.

Meldingen

Bespreek meldingen direct

Debat Direct kan een pushbericht sturen wanneer een bepaalde politicus spreekt of aan het begin van een discussie die u interesseert.

Stemming

Bespreek stemmen live

Debate Direct geeft de uitslag van elke stemming helder weer. De uitslag verschijnt twee uur na de stemming. Ongeveer twee uur na het stemmen kun je alle stemresultaten delen via sociale media, waarna ze worden geverifieerd.

Deel en download

Deel live discussie

Via de app kun je zowel de discussie als het specifieke spreekmoment delen. Vanuit het agendaoverzicht kunt u de discussie direct delen. In het sprekersoverzicht kunt u elk spreekmoment afzonderlijk delen. Tijdens het stemmen kan elk stemresultaat afzonderlijk worden gedeeld.

Wilt u een discussie downloaden of als iframe op een website plaatsen? Dit kan via het menu onder de drie puntjes. Het is mogelijk om een ​​fragment of discussie te downloaden of in te sluiten.

snijden

Weggesneden uit de directe discussie

Voor elk debat worden in de sectie Documenten de relevante officiële documenten weergegeven waarover is gedebatteerd. Als het beschikbaar is, kunt u het rechtstreeks downloaden en meteen bekijken.

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over de app? Ga dan naar Live ondersteuningsformulier voor discussie. Hier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen en een formulier waar u vragen en opmerkingen kunt plaatsen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *