Lords of the Fallen debuteert met vijf keer zoveel spelers als het origineel uit 2014

Lords of the Fallen debuteert met vijf keer zoveel spelers als het origineel uit 2014

Er zijn negen jaar verstreken tussen het origineel en de reboot Heren van de gevallenenDe zielachtige spelruimte was destijds compleet veranderd. Niet alleen bleef FromSoftware hun ontwerp verfijnen totdat ze met de fantastische Elden Ring op de proppen kwamen, maar veel navolgers probeerden een ruimte vrij te maken, en in talloze andere games waren ook zielachtige elementen in hun ontwerp geïntegreerd. De verandering was zo drastisch dat het aanvankelijke aantal spelers voor zowel de 2014- als de 2023-versie van Lords of the Fallen dramatisch verschilt in spelerspieken, waarbij de nieuwere game bij de lancering vijf keer zoveel spelers te zien kreeg als het origineel.

Steam alleen al heeft duizenden games die geclassificeerd zijn als Soul-achtige games, en Lords of the Fallen is daarop geen uitzondering. In mijn eigen recensie van Lords of the Fallen heb ik ervoor gezorgd dat ik de game vergeleek met de originele Dark Souls, omdat de eerste game van Hexworks veel van de mechanica en ontwerpbeslissingen van Dark Souls leent, ten goede of ten kwade. Het is in de kern een Dark Souls-achtig spel, wat misschien de reden is waarom het zo veel spelers aanspreekt.

De negen jaar tussen de originele Lords of the Fallen en de reboot lijken Hexworks over het algemeen veel goeds te hebben gedaan, aangezien het verschil tussen het maximale aantal spelers enorm is. Het origineel uit 2014 werd gelanceerd met een piek van 8.024 spelers op Steam, terwijl de reboot van dit jaar al een piek heeft bereikt van 43.075. Er zijn veel mensen die beslissen welke Lords of the Fallen-klassen hun favorieten zijn.

READ  Hier wordt Overwatch gespeeld op de Ring Fit Adventure-console

Dit is een spelerspiek die eigenlijk vijf keer de oorspronkelijke piek is, of een stijging van ongeveer 436%, afhankelijk van welke statistiek je verkiest (via SteamDB). Ik zie dat deze stijging ook verschillende redenen heeft; Lords of the Fallen heeft een behoorlijk grote marketingimpuls gehad en is meteen beter dan het origineel uit 2014, en Soulslikes als bepalend genre en ‘sfeer’ die aan veel games wordt gegeven, heeft een enorme opkomst gekend.

Aantal spelers Lords of the Fallen: 2023 LOTF

Ik zou Hollow Knight of Dead Cells-achtige games bijvoorbeeld niet spiritueel noemen, maar ik zou zeggen dat hun gevechten en vele andere ontwerpkeuzes in ieder geval geïnspireerd lijken door wat FromSoftware destijds begon met Demon’s Souls.

Zelfs met de enorme stijging van het aantal spelers beschouwen Lords of the Fallen Steam-recensies de game momenteel nog steeds als “gemengd”. Tussen crashes, stotteren en algemene prestatieproblemen is de game voor de meeste spelers een strijd. Ik merkte wel dat een bepaalde baas mijn spel ernstig liet crashen, en ik ervoer een paar framesnelheiddalingen op bepaalde gebieden, maar mijn ervaring was veel minder moeilijk dan Steam je wil doen geloven. Hexworks brengt echter patches uit, dus houd ons in de gaten voor verbeteringen.

Als je worstelt met het spel en wat hulp nodig hebt, hebben we al een overzicht van de beste Lords of the Fallen-builds, afhankelijk van je huidige statistieken of speelstijl, samen met de beste Lords of the Fallen-wapens om de genoemde build aan te vullen. Goed.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *