MagSafe op iPhone 12: ik had het mis om te twijfelen aan de magnetische oplader van Apple

MagSafe is een opklikbare oplader en hij is geweldig. Maar het is ook eigendom, en voorlopig alleen iPhone 12.

Patrick Holland / CNET

De iPhone 12 heeft een nieuw magnetisch oplaadsysteem genaamd MagSafe. Het is een bekende naam omdat MagSafe vroeger op alle MacBooks, Er was eens. Het is automatisch bevestigd en kan gemakkelijk worden verwijderd, zodat struikelen over een draad uw laptop niet van een tafel zou stoten … en werd over het algemeen gewaardeerd.

Ik hield niet van het idee van MagSafe toen Apple het voor het eerst aankondigde voor de iPhone 12, omdat alles wat ik wilde was USB-C. Ik wilde een normale niet-gepatenteerde oplader. In plaats daarvan verdubbelde Apple zijn eigen oplaadopties. Het leek interessant maar niet nodig.

Ik wil nog steeds USB-C. Maar ik had het mis over MagSafe.

Lees verder: iPhone 12 brengt ons een stap dichter bij de draagloze toekomst van Apple

magsafe-iphone12

Sterke magneten, en werkt met ondersteunde koffers.

Scott Stein / CNET

Nieuw en toch vertrouwd

Ik heb de afgelopen dag een iPhone 12 Pro- en MagSafe-oplader mogen uitproberen, en het heeft me al gewonnen. De oplader kost $ 39 extra, en wordt niet geleverd met een oplaadadapter, dus je hebt er ook een nodig (elke USB-C-adapter werkt, maar hier zijn enkele goede suggesties voor opladeradapters). Maar het voelt heel erg als een reus Apple Watch oplader voor de iPhone. En dat had mijn eerste hint moeten zijn dat ik het idee zou waarderen.

De Apple Watch heeft ook een gepatenteerde magnetische oplader met kliksysteem en deze werkt op dezelfde manier. Hij springt gemakkelijk aan, het horloge maakt een geluidssignaal en ik zie de oplaadstatus. Hetzelfde voor de iPhone. Het opladen van de iPhone is hierdoor een makkie, zolang ik de oplaadkabel maar bij de hand heb. Het lijkt te dwalen naar kamers waar ik niet ben, en andere kamers hebben geen oplader, omdat die andere kamers Lightning- of USB-C- of Qi-opladers hebben.

Je moet niet vergeten om die MagSafe-oplaadkabel mee te nemen, en in die zin is het net als elke gespecialiseerde draagbare technische oplader die ik de afgelopen tien jaar heb gezien. Kleintjes, grote, prikkelende. Ze werken goed voor de wearable die je hebt, maar verlies ze niet.

magsafe-apple-watch-nee

Apple Watch en MagSafe: nee, dit werkt niet.

Scott Stein / CNET

Hoeveel MagSafe-varianten zullen er zijn en zullen ze ooit gegevensoverdracht doen?

Mijn eerste gedachte is dat Apple MagSafe op al zijn apparaten moet installeren. Maar toen vroeg ik me af, hoe zal dat gebeuren? Zal die grote op schijven gebaseerde oplader op toekomstige iPads of MacBooks klikken? Zijn er met magneet bedekte zones, klaar voor MagSafe? Of komen er adapters met verschillende afmetingen, gemaakt voor bepaalde apparaten? Net als de Apple Watch, vergeleken met de iPhone 12?

Ik vraag me ook af of MagSafe kan worden gecombineerd met een soort gegevens, om accessoires toe te staan ​​of ook als een dock kan dienen. Plots heb ik het gevoel dat ik binnen ben Moto Mod-gebied. Apple die zijn slim verbonden accessoires uitbreidt, voelt als een idee waar al lang naar werd verwezen en dat enigszins te laat was. Smart Connector-toetsenborden bestaan ​​al jaren, maar niet veel anders.

De langetermijnvragen over MagSafe zijn talrijk, maar op dit moment vind ik het veel leuker dan ik dacht. Maar dat betekent niet dat ik nog steeds geen USB-C wil. Ik hoop nog steeds dat Apple USB-C niet overslaat op de volgende iPhone. Ik heb liever dat MagSafe een doorgang is naar een extra landschap van accessoires, en ik hoop dat Apple ver weg blijft van het vervangen van die ene poort op de iPhone.


Nu aan het spelen:
Kijk dit:

Onze diepgaande herziening van de iPhone 12 en 12 Pro


13:48

READ  Fans van Animal Crossing New Horizons zijn boos op de verrassing van Nintendo
Written By
More from Lesley Curry

De Stadia-controller van Google ondersteunt nu USB-C-headsets en hoofdtelefoons

Google’s Stadia-controller nu heeft ondersteuning voor USB-C-audioapparaten bij het spelen op een...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *