Maker ‘App Store voor jailbreakers’ daagt Apple voor de rechter

Softwareontwikkelaar Jay Freeman bracht in maart 2008 zijn eigen app store voor iPhones uit, genaamd Cydia. Dat was voordat Apple zijn eigen verkoopplatform introduceerde.

De Freeman-softwarewinkel kan alleen worden gebruikt als gebruikers hun iPhones openbreken met een zogenaamde jailbreak. Apple staat softwaremakers niet toe om hun eigen softwarewinkels op iOS aan te bieden.

Volgens Freeman is dit een machtsmisbruik van Apple. Het bedrijf zou zijn beleid hebben gebruikt om Cydia bijna volledig te vernietigen, want jailbreaking is een moeilijk en omslachtig proces dat het technologiebedrijf ook actief blokkeert.

“Als Apple concurrentie niet onmogelijk zou maken met zijn monopolie, zouden gebruikers nu kunnen kiezen van welke distributeur ze software willen downloaden”, luidt de rechtszaak. De zaak is ingediend in Californië, waar ook Apple is gevestigd.

Steeds meer rechtszaken

Het is nu een van de vele rechtszaken over machtsmisbruik waartegen Apple zich moet verdedigen. Softwaremakers stellen dat de kracht van de App Store te groot is, omdat alleen hier software voor iPhones en iPads gedownload kan worden.

Eerder dit jaar stapte Fortnite-maker Epic Games ook naar de rechter, omdat het bedrijf commissie moet betalen over in-app aankopen. De Aanklager vermeldt in zijn rechtszaak ook dat het onmogelijk is om een ​​eigen softwarewinkel op iOS te openen.

READ  PlayStation 5-update lost problemen met de installatie van games op -...
More from Madison Garrett

Escape from Tarkovs nieuwe kaart ziet er fantastisch uit en zal mijn pc zeker doen smelten

We hebben allemaal een beledigende relatie gehad met een game, toch? Voor...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *