Malware doet zich vaak voor als deze populaire spellen

Kaspersky Antivirus waarschuwt voor virussen die zich voordoen als legitieme gamedownloads. Minecraft, De Sims 4, Fortnite en Grand Theft Auto zijn hier bijzonder gevoelig voor. Dus download deze games gewoon via officiële verkoopkanalen, is het advies.

de afgelopen negen maanden Kaspersky Antivirus heeft 5,8 miljoen malware-aanvallen gedetecteerd en geblokkeerd, waardoor de malware werd vermomd als een populair spel. Met 3 miljoen ontdekkingen tot nu toe wordt Minecraft hier het meest voor misbruikt. Er zijn verschillende versies van dit spel, wat het voor nieuwe spelers ingewikkeld maakt om de juiste versie te downloaden. Dus cybercriminelen helpen kwaadwillende downloaders in de wereld graag.

Naast Minecraft wordt de top vijf aangevuld met respectievelijk De Sims 4, PUBG, Fortnite en Grand Theft Auto V. Vooral in het tweede kwartaal van 2020 kwamen dit soort aanvallen veel voor en Kaspersky meet een stijging van 66 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dit heeft te maken met de aan het coronavirus gerelateerde lockdowns over de hele wereld, waardoor meer mensen gedwongen zijn thuis te blijven en vaak naar games voor entertainment uit te reiken. Malwaredistributeurs spelen graag in op de actualiteit.

Bankgegevens gestolen

De schade veroorzaakt door virussen varieert. De meeste zijn ontworpen om andere malware op het geïnfecteerde systeem te installeren. Maar ook trojans die bankgegevens wilden stelen werden gesignaleerd. Overigens lopen niet alleen computerspelprofessionals risico, in het onderzoek is ook gekeken naar nep-applicaties voor smartphones. Deze komen meestal via sideload, d.w.z. ze worden niet gedownload uit de Play Store of App Store.

READ  Wil je een regenboog achtervolgen? Het is net zo eenvoudig als het downloaden van een nieuwe app

Reacties die off-topic zijn, worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over mogelijke spelfouten, opmerkingen en andere vragen over de site kunnen via e-mail naar de sitebeheerder worden gestuurd.More from Madison Garrett

Download je films, series of games? Dit zijn de wetten en mogelijke uitkomsten – radar

Misschien heb je geen zin om een ​​abonnement te nemen op een...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *