McFeely-tipblad: Thief River Falls bezuinigt op voorbereidingsspellen om geld te besparen na het mislukken van het referendum – InForum

McFeely-tipblad: Thief River Falls bezuinigt op voorbereidingsspellen om geld te besparen na het mislukken van het referendum – InForum

McFeely's Tip Sheet is een verzameling aantekeningen, citaten, geruchten, roddels en commentaar van forumcolumnist Mike McFeely. Als je een tip, opmerking of een actueel gerucht hebt, kun je deze sturen naar [email protected]. Om juridische redenen wordt niet alles afgedrukt, weet je. Maar het zou wel eens tot iets kunnen leiden. Alle adviesbronnen blijven anoniem.

Kiezers in het Thief River Falls School District verwierpen afgelopen herfst een operationeel referendum, de tweede dergelijke afwijzing in de afgelopen jaren, wat betekent dat het district ongeveer 1,2 miljoen dollar zal moeten bezuinigen op het operationele budget van ongeveer 24 miljoen dollar.

De grootste klap voor de regio in het noordwesten van Minnesota is de personeelsinkrimping. beheerder Chris Mills Er staat dat 12 voltijdbanen zullen worden geschrapt in het district met 1.776 studenten.

Maar ook de sport zal een klap krijgen. Er zal ongeveer $ 150.000 worden bezuinigd op het sportbudget van Thief River Falls, zei Mills.

Het stadsdeel gaat echter op een enigszins unieke manier proberen geld te besparen.

In plaats van te bezuinigen op teams of programma's zal het district het aantal wedstrijden met 20% verminderen in een poging de kosten voor reizen en thuiswedstrijden te verlagen. Het district zal ook de vergoedingen verhogen in een poging de $ 150.000 terug te verdienen.

Zo worden de hockey- en basketbalschema’s vanaf het seizoen 2024-2025 met ongeveer vier wedstrijden ingekort. Bij worstelen zijn er drie wedstrijden minder. Zwemmen verliest twee evenementen.

De afname van het aantal wedstrijden zal gelijk zijn tussen thuis- en uitwedstrijden, maar Mills zegt dat wegwedstrijden duurder zijn geworden vanwege de transportkosten. Vanwege een tekort aan buschauffeurs om gebiedsbussen te besturen, moet TRF wegritten huren, wat de kosten verhoogt.

Minder games zullen een deel van deze kosten helpen verzachten.

“Het is niet goed voor kinderen. Mensen beseffen dat het bieden van minder kansen voor kinderen iets is dat we niet willen. Het is een moeilijke situatie”, zei Mills. “Maar ze weten ook dat als je het hebt over het schrappen van twaalf voltijdbanen, dit een beetje in perspectief plaatst.

READ  Gordian Quest is een RPG gebaseerd op de klassiekers van het genre

“Wij zijn van mening dat het terugdringen van het aantal evenementen beter is dan het annuleren van programma’s.”

Krimpende operationele budgetten blijven niet beperkt tot Thief River Falls. Het is een probleem waarmee veel (misschien wel de meeste) schooldistricten op het platteland worden geconfronteerd vanwege de lage inschrijvingspercentages en wat Mills 'inconsistente' overheidsfinanciering noemt.

De staat verstrekt $9.600 per leerling, dus als het aantal inschrijvingen voor basis- en middelbaar onderwijs in het district met 200 daalt, zoals Thief River Falls de afgelopen jaren heeft gedaan, zou dat een daling van $1,92 miljoen aan staatsfinanciering betekenen. De enige optie van het district is om de lokale belastingbetalers te vragen dit goed te maken. Sommige gebieden hebben succes, andere niet.

Kiezers in Thief River Falls hebben tijdens een speciale verkiezing afgelopen november drie voorstellen afgewezen, waaronder twee die belastingen zouden hebben geheven om de bedrijfskosten te betalen. De vraag waarin werd opgeroepen tot een nieuwe belasting van $ 750 per student gedurende 10 jaar verloor 53% tot 47%. Een ander riep op tot een extra belasting van $ 407 per student, verlaagd met 61% tot 39%.

“Ik denk dat we in de hele staat meer bezuinigingen zullen zien op het platteland”, zei Mills. “Dit is waar we ons bevinden, met afnemende inschrijvingen en inconsistente overheidsfinanciering. Het is een uitdaging.”

Iets dat waarschijnlijk niet zal gebeuren, maar als het gebeurt, zie ik eruit als een genie:

– Na aanvankelijk te hebben gezegd dat het deze weg niet zou volgen, zal de atletiekafdeling van North Dakota State in de nabije toekomst zogenaamde Alston-betalingen goedkeuren die verband houden met academisch succes.

De rivaliteit tussen NDSU en North Dakota is over het algemeen niet meer wat het was, maar er is een groeiende vijandigheid tussen de damesbasketbalteams van de scholen. NDSU-coach Jory Collins Hij riep een time-out af met nog 5,2 seconden te gaan in de wedstrijd van zaterdag tussen de twee teams in Grand Forks, ondanks dat zijn team een ​​voorsprong had van 16 punten. Dit leidde tot een langdurige discussie na de wedstrijd tussen Collins en de coach van UND Mallory Bernhard.

READ  Geloof deze "gelekte" releasedatum van Starfield niet

Misschien wel een van de redenen waarom vrouwenbasketbal zo competitief is, is dat Bernhardt er geen geheim van maakt dat ze het als een enorme concurrent ziet. Ze huilde twee jaar geleden nadat haar team had verloren van de Bison, en uitte haar frustratie dat UND de bult tegen NDSU niet kon overwinnen.

Bernhard zei zaterdag na het verlies van UND van 101-85 tegen NDSU dat ze haar team een ​​oude documentaire liet zien waarin de langdurige rivaliteit tussen de Bison en Sioux werd beschreven. De coach is duidelijk gefocust op de wedstrijd.

Tip Sheet vroeg Bernhard of te veel focussen op de concurrentie een afleiding voor haar team zou kunnen zijn. Ik verwierp het idee.

“Ik denk het helemaal niet. Eerlijk gezegd denk ik dat het motiverend is. Er zijn spelers in het hele land die niet de kans hebben om te doen wat wij net deden: spelen in een spel met geweldige concurrentie”, zegt Bernhard. zei. ‘Mensen in de hele staat zijn geïnteresseerd in het spelen voor een speelhal.’ ‘Overvolle sporten.’ ‘Ik beschouw het niet als een afleiding. Ik denk niet dat ons team het als afleiding ziet. Ik denk dat ze het zien als een ongelooflijke kans en iets dat ze echt moeten koesteren. “Het is een herinnering, ongeacht het verlies.”

Lange tijd Boston Globe-columnist en ESPN-persoonlijkheid Bob Ryan Hij deed vorige week verslag van de overwinning van het herenbasketbal van North Dakota State in South Dakota State in Brookings. South Dakota was de laatste staat waarin hij verslag deed van een gebeurtenis. …Four Winds – Minnewawakan Senior Ding ding Hij evenaarde een schoolrecord met 47 punten in een overwinning op Grafton vorige week in basketbal op de middelbare school in North Dakota. Hij evenaarde het vorige record van de school, gevestigd door Fred Lunge in het seizoen 1993-1994. Dieng zal dit najaar als wide receiver gaan voetballen in North Dakota. …voormalig assistent-voetbalcoach bij NDSU Seth haast zichMet de Bison voor de laatste twee seizoenen van de hoofdtrainer Matt Entz Hij is nu afgestudeerd assistent bij de Fresno State Mountain West Conference. …Colorado's voorjaarsvoetbalwedstrijd staat gepland voor 27 april op Folsom Field in Boulder. De wedstrijd van vorig jaar werd uitgezonden op ESPN Deion Sanders Hij is de coach van de Buffaloes. NDSU opent zijn seizoen op 31 augustus in Colorado. … De verhuizing naar de Ohio Valley Conference komt West-Illinois op het gebied van herenbasketbal ten goede. De Leathernecks staan ​​7-2 in de competitie, 14-8 overall en staan ​​op de tweede plaats achter Morehead State. De beste prestatie van Western Illinois in de laatste tien jaar in de Summit League, die de school na vorig seizoen verliet, was vijfde in 2022-2023 (9-9). Van 2013–14 tot 2020–21 eindigden de Leathernecks nooit hoger dan de zevende plaats en eindigden ze vier keer als laatste in de top. …Voormalige Oral Roberts-bewaker Max Abbasnu in Texas voor zijn zesde en laatste universiteitsseizoen, staat nu 13e op de NCAA-scorelijst aller tijden en vijfde in gemaakte 3-puntsvelddoelpunten.

READ  De volgende console van Xbox zal de "grootste technologische sprong ooit" in één generatie bevatten

Mike McFeely is columnist van het Fargo-Moorhead Forum. Hij begon te werken bij The Forum in de jaren tachtig, terwijl hij journalistiek studeerde aan de Minnesota State University Moorhead. Hij werkt sinds 1990 fulltime bij The Forum, met uitzondering van een onderbreking van zes jaar toen hij gastheer was van een talkshow op de lokale radio.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *