Meer BT-breedbandklanten krijgen hogere downloadsnelheden

BT heeft duizenden meer van zijn klanten verbonden met snellere full-fiber breedband. In het laatste voortgangsrapport bevestigde Openreach, eigendom van BT, dat het in de afgelopen drie maanden nog eens 620.000 klanten heeft verbonden met de volgende generatie breedband. Dat brengt het totaal op 5,78 miljoen gebouwen in het hele land, vergeleken met 5,16 miljoen tijdens het vorige fiscale kwartaal.

Full-fiber breedband is een enorme stap voorwaarts ten opzichte van oudere kopertechnologie, omdat het gegevens met hogere snelheden (tot 1 Gbps) kan verzenden en uploadsnelheden kan verhogen – essentieel voor soepele videogesprekken en gegevensback-up naar de cloud. Niet alleen dat, glasvezelkabels zijn duurzamer en hebben geen last van slecht weer, in tegenstelling tot koperen kabels. De downloadsnelheden van 1.000 Mbps die beschikbaar zijn met volledige glasvezelverbindingen zijn meer dan 14 keer sneller dan de gemiddelde Britse breedbandsnelheid, die eerder dit jaar op 70 Mbps werd geklokt.

Hoewel 5,78 miljoen indrukwekkend klinkt, is het lang niet zo indrukwekkend als zijn rivaal Virgin Media O2. Het breedbandbedrijf, dat eerder dit jaar zijn fusie met O2 voltooide en nu extra franchises aanbiedt aan klanten die op Virgin Media vertrouwen voor breedband en O2 voor hun mobiele abonnement, heeft de afgelopen drie maanden nog eens 67.000 gebouwen geüpgraded.

Virgin Media staat op het punt al haar klanten, bijna 14,3 miljoen huishoudens in het VK, te upgraden naar breedband met gigabit-functionaliteit. Met deze snelheden download je in minder dan 30 seconden een Netflix-film van 2 uur in High Definition (HD). Maar eerlijk gezegd, wanneer heb je voor het laatst een speelfilm gedownload?

READ  MPBSE 10e en 12e Board Admission Card 2021 Download tickets voor Hal 10 en 12 op mpbse.mponline.gov.in

In feite zullen deze belachelijke snelheden eerder van pas komen in drukke huizen. Als je meerdere mensen thuis hebt die Netflix streamen in Ultra HD 4K-sets, videogesprekken voeren, muziek streamen, een back-up van hun foto’s maken, OS-updates downloaden naar laptops, smartphones en meer… dan zul je echt het verschil merken. Netflix stelt immers slechts 25 Mbps voor voor 4K-streaming… maar dat loopt snel op als meerdere mensen tegelijkertijd in verschillende kamers proberen te kijken, terwijl anderen bellen, software-updates op de achtergrond plaatsvinden en anderen het spelen van online multiplayer-games en je wilt nog steeds dat Alexa onmiddellijk reageert op je Echo.

Hoewel Virgin Media waarschijnlijk zijn doel zal bereiken om tegen het einde van het jaar gigabit-compatibele connectiviteit te leveren aan 14,3 miljoen huishoudens, gaat het bedrijf door met zijn plannen om volledig glasvezelverbindingen – geschikt voor nog hogere snelheden – naar diezelfde gebouw tegen 2020. 2028.

Written By
More from Eda Greene
Verhuist u vanuit het buitenland naar Londen? Download deze essentiële Android-apps
Als u zich voorbereidt op een grote verhuizing naar de Britse hoofdstad...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *