Melbourne wordt beschouwd als een ‘hotspot’ voor het coronavirus

Melbourne wordt beschouwd als een ‘hotspot’ voor het coronavirus
Autolijnen wachten op een drive-through coronavirus testsite, op zondag 5 juli, buiten het Hard Rock Stadium in Miami Gardens, Florida. Wilfredo Lee / AP

Coronavirus kan in luchtdruppels drijven en zendt waarschijnlijk op die manier uit, aldus een groep internationale experts.

De groep is van plan om maandag een open brief te publiceren aan de Wereldgezondheidsorganisatie en andere gezondheidsinstanties, met het verzoek openhartiger uit te leggen hoe het virus in de lucht kan worden overgedragen.

De brief is ondertekend door 239 wetenschappers van over de hele wereld.

Het is geen geheim; gezondheidsexperts en landen over de hele wereld, zoals Japan, waarschuwen al maanden dat het virus in nauw contact met elkaar overgaat in drukke ruimtes met slechte ventilatie vanwege de manier waarop het door druppeltjes reist.

Maar bureaus lijken bang te zijn om te praten over de aard van het virus, zei Donald Milton, een van de auteurs en een professor aan de Universiteit van Maryland.

“Het transmissiewoord in de lucht lijkt te zijn geladen”, vertelde Milton zondag aan CNN. “Ik hoop dat we hopen dat de WGO zal komen en meer bereid zal zijn om de belangrijke rol van aerosols te erkennen, of ze het nu luchttransmissie willen noemen of niet.”

Wat luchttransmissie betekent: Het virus wordt overgedragen op druppeltjes die uit de mond en neus van mensen komen, en de grootte van die druppeltjes varieert.

Grote druppels vallen snel op oppervlakken en kunnen op vingers worden opgepakt en naar de ogen, neus of mond worden gedragen. Kleinere druppels kunnen langer in de lucht blijven en kunnen dieper in de longen worden ingeademd.

We begrijpen nog steeds niet duidelijk hoe belangrijk druppelgrootte is voor de overdracht van coronavirus, zei Milton – maar studies tonen aan dat het een factor is.

READ  De Smithsonian Exhibition of Sports Inventions zal mensen ertoe aanzetten hun spel te heroverwegen

Een luide bar, waar mensen moeten schreeuwen om gehoord te worden, is een perfecte storm van nauw contact, slechte luchtcirculatie en mensen die veel virusdragende deeltjes genereren door te praten, lachen en brullen.

Wat we eraan kunnen doen: Milton zei dat de beste manier om te beschermen tegen fijne aërosols is om een ​​N-95-gasmasker of hoger te gebruiken – iets dat op veel plaatsen schaars is.

Maar er zijn ook andere manieren, waaronder verbeterde ventilatie, evenals afstand en maskergebruik. Dat is informatie die de gemiddelde persoon kan gebruiken en waar hij naar kan handelen.

“Ik maak me grote zorgen over het grote publiek en scholen en ventilatie in schoolgebouwen en in slaapzalen op universiteitscampussen en in bars en in kerken en waar mensen zingen en waar mensen samenkomen”, zei hij.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *