Met Android 13-virtualisatie kan de Pixel 6 Windows 11- en Linux-distributies uitvoeren

de eerste Android 13-ontwikkelaarsvoorbeeld Je was misschien een beetje ontmoedigd, maar er is een verborgen juweeltje met volledige virtualisatiemogelijkheden op apparaten zoals de Google Pixel 6-smartphone.

Wat dat betekent is dat het nu mogelijk is om bijna elk besturingssysteem, inclusief Windows 11 of Linux-distributies zoals Ubuntu of Arch Linux Arm, uit te voeren op een telefoon met Google Tensor, en dit met bijna de oorspronkelijke snelheid.

Android- en webontwikkelaarkdrag0n“Verschillende Linux-distributies getest die zijn gecompileerd voor Aarch64 op Pixel 6 met Ubuntu 21.10, Arch Linux Arm, Void Linux en Alpine Linux met behulp van” KVM-hypervisor op Pixel 6 + Android 13 DP1.” Hij legt verder uit:

Voor zover ik weet, kunnen we nu vrijwel de volledige EL2 op productiehardware krijgen. Beveiligde KVM’s zijn optioneel en kunnen op VM-basis worden ingeschakeld, maar voor onbeveiligde VM’s lijkt volledige KVM-functionaliteit beschikbaar te zijn.

EL2 geeft armuitsluitingsniveaus aan zoals weergegeven Op de Arm-ontwikkelaarssite. kdrag0n stopte hier niet en kon Windows 11 zowel op de Pixel 6 als via dezelfde standaard Android 13 uitvoeren.

Pixel 6 Windows 11-telefoon
Windows 11 op Pixel 6

Windows Phone is terug! Meer serieus, we zullen moeten zien of alles werkt zoals verwacht, maar dit ziet er veelbelovend uit.

Maar waarom heeft Google virtualisatie in Android ingeschakeld? Het is onwaarschijnlijk dat ze gebruikers gewoon wilden toestaan ​​Linux of Windows op de telefoon te installeren. Mishaal Rahman heeft dit probleem aangepakt Ongeveer 2 maanden geleden:

… Dit komt omdat hypervisors al dan niet aanwezig kunnen zijn op de machine, en wanneer ze dat wel zijn, worden ze vaak niet gebruikt voor het beoogde doel, namelijk het draaien van een besturingssysteem op een virtuele machine! In plaats daarvan worden ze gebruikt Voor zaken als het verbeteren van de kernelbeveiliging (of in ieder geval proberen) en Diverse code afspelen (zoals code van derden voor DRM, codering en andere binaire bestanden met gesloten bronnen) buiten Android OS.

Dit is meestal voor beveiliging en binaire bestanden zoals DRM. Het artikel van Mishaal verwijst ook naar: Broncode virtuele eenheid en Instrueert Leg uit hoe u aan de slag kunt met beveiligde virtuele machines.

READ  Google Maps helpt u nu frisse lucht te vinden

via smal

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *