Met New World en Final Fantasy XIV is de MMO terug, of we het nu leuk vinden of niet

Mensen hebben gesproken en ze willen meer MMORPG’s.

Amazon-spellen

New World van Amazon Games is vandaag gelanceerd. Het is niet alleen de eerste videogame van de techgigant, maar ook een van de meest populaire inzendingen in het massaal multiplayer online RPG-genre in een lange tijd. Was de laatste keer dat een nieuwe MMORPG dit soort anticipatie had? Star Wars: The Old Republic in 2011.

Gedurende het grootste deel van de jaren 2000 was de MMORPG-ruimte slapend, maar in het afgelopen jaar of zo zijn de dingen veranderd.

Met een belachelijke miljoen mensen die al spelen als onderdeel van de uitgebreide b├Ętatest, maakt New World deel uit van die verandering. Maar ook het snelgroeiende Final Fantasy XIV, samen met de aankomende uitbreiding Endwalker, speelt een rol.

MMO-games zijn weer helemaal terug. waarom? Deze terugkeer naar roem kan – vreemd genoeg – worden toegeschreven aan de game die ervoor zorgde dat het genre in de eerste plaats stagneerde. MMO: World of Warcraft’s Big Dog.

De jaren 2000 waren de hoogtijdagen van MMORPG’s, maar de release van World of Warcraft in 2004 markeerde het begin van het einde van die gouden eeuw. Blizzard’s MMORPG zoog zuurstof uit de kamer en bereikte een hoogte 12 miljoen abonnees in 2010 Het schakelde in feite alle concurrentie uit.

WoW heeft de rest van het afgelopen decennium de overhand gehad met andere MMORPG’s die aan de kant zijn gezet. Concurrenten zoals Everquest 2, Lords of the Rings Online en Star Wars: The Old Republic zijn ofwel volledig gesloten of zijn nu gratis te spelen om met een kleinere spelersbasis om te gaan. Ondertussen, het abonneebestand van WoW Bovendien Het begon af te nemen.

uitgave World of Warcraft-klassieker In augustus 2019 hielp het het bloeden van abonnees te stoppen. Miljoenen gamers zijn terug om “Vanilla WoW” in al zijn glorie te ervaren. Maar zelfs die opwinding was tijdelijk. Klassieke abonnees beginnen langzaam af te nemen, zelfs na de nieuwste toevoeging aan de eerste uitbreiding van de game, The Burning Crusade.

Een persoon die de achteruitgang van WoW en MMO in realtime heeft gezien, is AsmongoldDe World of Warcraft-streamer bestaat al heel lang. Hij heeft meer dan 2,3 miljoen volgers op Twitch.

“De ineenstorting van MMO in de afgelopen 10 jaar is veroorzaakt door de ontwikkelaars”, zei Asmongold. “Ik denk dat de waarheid is dat mensen altijd MMO’s hebben willen spelen, dat is gewoon, veel MMO’s waren de laatste tijd slecht en mensen wilden ze niet echt spelen.”

Benolds tanende interesse in WoW bracht hem ertoe om in een andere MMORPG te springen: Final Fantasy XIV.

Dit is het soort gevechten waar spelers naar hunkeren

Dit is het soort gevechten waar spelers naar hunkeren.

Square Enix

FF14 verscheen voor het eerst in 2010, maar is zwaar bekritiseerd vanwege de matte besturing en presentatie. De respons was zo slecht dat ontwikkelaar Square Enix de game heeft geannuleerd en opnieuw heeft opgestart Final Fantasy XIV: A Realm Reborn in 2013.

Sinds 2013 is FF14 gestaag gegroeid in het aantal spelers en bereikte 22 miljoen geregistreerde spelers in augustus. Ongelooflijk, de game heeft zelfs digitale exemplaren uitverkocht. Asmongold’s overstap naar FF14 in juli droeg bij aan dit succes met zijn eerste in-game uitzending Een publiek van meer dan 210.000 kijkers op Twitch.

“De 75 uur streaming van afgelopen juli zorgde voor 7,2 miljoen uur kijktijd”, zegt Doron Nir, mede-oprichter van Creator Tools en serviceprovider StreamElements. “Asmongold demonstreert het ongelooflijke vermogen van topmakers om de beoordelingen van de best bekeken games te veranderen en hoe belangrijk het is om deze relaties met videomakers op te nemen in de marketingstrategie van een game-uitgever.”

Dus zijn MMORPG’s terug? Ja, maar niet zoals in de jaren 2000 toen er elk jaar meerdere games werden uitgebracht.

De opwinding rond nieuwe werelden en de opkomst van FF14 laat zien dat er honger is naar meer MMORPG’s. Spelers willen zich nog steeds verliezen in deze verbonden werelden, samenwerken met medespelers en langdurige banden aangaan op zoek naar speurtochten en buit.

Het is aan de ontwikkelaars om deze honger te stillen en spelers te geven wat ze willen. Als ze dat niet doen, zullen we het MMORPG-genre weer zien verdwijnen.

READ  Sunil Chhetri: Naast gebeden heeft de door overstromingen getroffen Assam aandacht en hulp nodig
Written By
More from Aubrey Mason

Geboorteplaats: een nieuw spel dat het regenwoud echt redt

Vanaf deze maand kun je bijdragen aan het verbeteren van de echte...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *