Mexico 2-3 Colombia: Oefeninterlands, Resultaten & Statistieken

Mexico vs Colombia: wedstrijdverslag

Het was bedoeld als een feest voor Mexico’s laatste wedstrijd op het internationale raam voordat de FIFA World Cup van start gaat en met Andres Guardado die zijn 177e internationale optreden viert.. El Tri begon sterk met hoge druk en schoot al vroeg in de wedstrijd, waarbij Alexis Vega in de zesde minuut vanaf de penaltystip scoorde.

Mexico bleef pushen en in de 29e minuut bezorgde Gerardo Arteaga hen een 2-0 voorsprong. Het was een geweldige actie van El Tri, want Eric Gutierrez stak de naald in om de linksback in het strafschopgebied te vinden en Arteaga wist doelman David Ospina te verslaan. Mexico zou met een comfortabele voorsprong terugkeren naar hun kleedkamer, maar Colombia zou eindelijk hebben gelachen.

Vanaf de tweede 45 minuten besloot de Colombiaanse coach Nestor Lorenzo tot drie wijzigingen: Santos Borre, Jorge Carrascal en Jorge Sinistera kwamen in plaats van James Rodriguez, Radamel Falcao en Stephen Alzat. De jongere generatie van Los Cafeteros maakte onmiddellijk indruk en begon hoog te drukken, wat de schuld van de Mexicaanse spelers was.

In de 49e minuut van Luis Sinistera’s krachtige kopbal na een hoekschop begon de comeback van Colombia. Drie minuten later raakte Luis Sinistera opnieuw het net na een schitterende voorzet van Rafael Santos Borre die vroeg in de tweede helft gelijk maakte. Colombia bleef aandringen en in de 68e minuut scoorde Wilmar Barrios een prachtig doelpunt van afstand om hen een 3-2 overwinning op te leveren..

Mexico is niet verslagen in de laatste zeven wedstrijden voor de start van het WK, en dit is hun eerste nederlaag sinds 1994. Dit was het laatste internationale raam van het jaar en de directeur van El Tri, Gerardo Martino, heeft tot 14 november om de definitieve lijst voor reizen naar Qatar in november bekend te maken, en hij heeft veel werk te doen.