Microsoft beweert dat Xbox Game Pass winstgevend is, ondanks trage groei

San Francisco: Microsoft heeft beweerd dat Xbox Game Pass winstgevend is, ondanks de trage abonnementsgroei.

Volgens The Verge komt ongeveer 15 procent van de totale inkomsten uit Xbox-services en content van het bedrijf uit Xbox Game Pass, zo maakte Microsoft Gaming-CEO Phil Spencer bekend tijdens de live-techconferentie van de Wall Street Journal.

Spencer zei dat hij wil dat Xbox Game Pass ongeveer 10 tot 15 procent van de inkomsten uit Xbox-services en inhoud van het bedrijf blijft, omdat het “winstgevend voor ons is”.

“Game Pass als onderdeel van onze totale inkomsten uit inhoud en services kan 15 procent zijn”, zei hij in het rapport.

“Ik denk dat de totale omzet met 15 procent groeit ten opzichte van een groter aantal, maar we hebben niet die toekomst waarin ik denk dat 50-70 procent van onze inkomsten uit abonnementen komt.”

Spencer suggereert dat Xbox Game Pass niet het grootste deel van de game-inkomsten van Microsoft zal genereren, aangezien alleen eigenaren van Xbox-consoles zich kunnen aanmelden voor de service.

“We zien een ongelooflijke groei op pc’s. Op consoles heb je een groeivertraging gezien, vooral omdat je op een gegeven moment iedereen op de console bereikt die zich wil aanmelden.”

Onlangs kondigde Microsoft-voorzitter en CEO Satya Nadella aan dat meer dan 20 miljoen mensen games hebben gestreamd met Xbox Cloud Gaming, een verdubbeling ten opzichte van 10 miljoen eerder dit jaar.

Tijdens de driemaandelijkse winstoproep van het bedrijf zei Nadella dat abonnementen op PC Game Pass met 159 procent zijn gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar.

READ  Microsoft brengt Xbox Cloud-games naar de Xbox Series X.

Written By
More from Vanessa Hale
Assassin’s Creed Origins 60 fps is nu beschikbaar op PS5 en Xbox Series X | S.
Assassin’s Creed Origins ziet er nu vloeiender uit dan ooit op PlayStation...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *