Microsoft Edge krijgt een prestatiemodus om het RAM-, CPU- en batterijgebruik te optimaliseren

Microsoft test een nieuwe prestatiemodus voor zijn Edge-browser. De nieuwe modus is beschikbaar voor sommige testers die de Microsoft Edge Canary-versie van de browser gebruiken, en anderen kunnen deze handmatig inschakelen via een tabblad. De Prestatiemodus helpt u bij het verbeteren van snelheid, respons, geheugen, CPU en batterijgebruik. Microsoft zegt​ “Prestatieverbeteringen kunnen variëren afhankelijk van uw individuele specificaties en browsergewoonten.”

Het is niet precies duidelijk hoe het de prestatiemodus van Edge verandert, maar het heeft wel invloed op de Sleeping Tabs-functie. Als u de prestatiemodus inschakelt, wordt de slaapstand gedurende vijf minuten uitgeschakeld. Microsoft Ik heb slaaptags in Edge geplaatst Eerder dit jaar kon de browser automatisch systeembronnen vrijgeven aan inactieve tabbladen wanneer u een aantal tabbladen open hebt staan, waardoor de nieuwe tabbladen beter werken of wordt voorkomen dat de browser geheugen en CPU-bronnen op de achtergrond leegmaakt.

De prestatiemodus van Edge is waarschijnlijk gunstiger voor laptopgebruikers, omdat browsers een aanzienlijke invloed kunnen hebben op de levensduur van de batterij. Google heeft de afgelopen zes maanden ook de prestaties en het batterijgebruik van Chrome verbeterd. dat Update in november Het CPU-gebruik is aanzienlijk verbeterd, en een update eerder dit jaar Verbeterd RAM- en GPU-gebruik

READ  Nee, Cyberpunk 2077 heeft geen 56GB Day One-patch op PS4, PS5
Written By
More from Lesley Curry

Tesla heeft een sociaal platform gelanceerd en sluit zijn forums

Tesla heeft een soort nieuw sociaal platform op haar website gelanceerd met...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *