Microsoft gaat ‘laatste fase’ in om SMB1-bestandsdeling in Windows 11 uit te schakelen

Microsoft gaat ‘laatste fase’ in om SMB1-bestandsdeling in Windows 11 uit te schakelen
Zoom / Microsoft schakelt SMB1 uit in nieuwere versies van Windows 11 Home.

Microsoft

De meeste previews van Windows 11 zijn gericht op het toevoegen van functies, maar soms gebruikt Microsoft het om dingen te verwijderen. Gebruikers die de nieuwste Windows 11 Home Insider-builds installeren, zullen merken dat ondersteuning voor versie 1.0 van het eerbiedwaardige SMB-protocol voor het delen van bestanden nu standaard is uitgeschakeld, iets dat het delen van bestanden voor oudere netwerkopslagapparaten kan uitschakelen. Geplaatst door Microsoft Programmamanager Ned Pyle details De reden achter de wijziging en hoe deze van invloed is op gebruikers.

Microsoft heeft SMB1 al standaard uitgeschakeld in andere versies van Windows. De SMB1-serverservice is verwijderd uit alle versies van Windows Vanaf 2017De klantenservice was vanaf 2018 uitgeschakeld op Windows 10 Pro-edities. De klant op Home-edities van Windows kwam als laatste binnen omdat dit “consumentenpijn zou veroorzaken bij mensen die nog steeds zeer oude apparatuur gebruiken, een groep waarvan ze waarschijnlijk niet begrijpen waarom niet “, schreef Lyle. Mijn nieuwe Windows 11-laptop kon verbinding maken met mijn oude harde schijf in het netwerk.”

SMB1 is al lang vervangen door nieuwere, veiligere versies van het protocol; SMB2 werd geïntroduceerd in 2007 en versie 3.1.1 werd in 2016 toegevoegd aan Windows 10. Maar het origineel wordt nog steeds af en toe gebruikt door oude servers en apparatuur – en als de hardware oud genoeg is om op SMB1 te vertrouwen, is deze waarschijnlijk verouderd. dat men zich niet druk maakt over het onderhoud of de upgrade ervan.

READ  Microsoft verwijdert Tweets van een Windows-account met een iMac

Momenteel kan de SMB1-functie nog steeds handmatig worden geïnstalleerd door gebruikers en systeembeheerders die deze nodig hebben, en als je SMB1 gebruikt op een computer die je upgradet naar Windows 11, zal de upgrade de functie niet uitschakelen. De volgende fase van de overgang gaat een stap verder en verwijdert de DLL-bestanden en stuurprogramma’s die nodig zijn om SMB1 te ondersteunen volledig van het besturingssysteem. Pyle schrijft dat het bedrijf “een niet-ondersteund out-of-band installatiepakket zal leveren aan organisaties of gebruikers die nog steeds SMB1 nodig hebben om verbinding te maken met oudere fabrieksmachines, medische apparatuur, consumenten-NAS, enz.”

Fotolijst door Oude Windows-pictogrammen / Andrew Cunningham

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *