Microsoft heeft naar verluidt Windows 11 gebroken door een advertentie voor Teams in te voegen

Sinds Windows 10 werd geïntroduceerd, heeft Microsoft advertenties in zijn besturingssystemen gepusht, en dit is duidelijk niet veranderd met Windows 11. Het begon met de beruchte Get Windows 10-app die zichzelf opdringt aan gebruikers van Windows 7 en 8.1, en vaak het biedt misleidende informatie-opties die u zullen verleiden tot upgraden. Dat was lang geleden en de advertenties van vandaag zijn niet schandalig.

Behalve als ze dingen kapot maken. Gisteren, na de release van nieuwe Windows 11-versies in Dave En bèta Kanalen (twee verschillende builds, houd er rekening mee), Insiders meldden dat het Start-menu en de taakbalk vastliepen. Het bleek dat het was omdat Windows 11 als het ware advertenties introduceerde Gerapporteerd door Daniel Alexandersen, die zich in de zaak heeft verdiept.

Allereerst heeft Microsoft een fix gepubliceerd. Als uw computer in een onbruikbare staat verkeert en u dit leest om eruit te komen, dan is dit wat u moet doen:

  • Stap 1: Gebruik CTRL-ALT-DEL en kies Taakbeheer openen.
  • Stap 2: kies Meer details onder aan Taakbeheer om Taakbeheer uit te vouwen.
  • Stap 3: Ga naar “Bestand” en kies “Nieuwe taak uitvoeren”.
  • De vierde stap: Typ cmd in het veld Openen.
  • Vijfde stap: Plak het volgende (alles in het vet):
    reg delete HKCUSOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionIrisService /f && shutdown -r -t 0
  • Stap 6: Druk op Enter en uw computer zou opnieuw moeten opstarten. Na de herstart zou alles weer normaal moeten zijn.

Dit is correct; Om uw pc te herstellen van een verlammend probleem dat wordt veroorzaakt door het verzenden van advertenties door Microsoft, moet u een registerwijziging doorvoeren.

READ  Met de nieuwe functie 'Suggested Posts' van Instagram kun je voor altijd scrollen

De advertentie zelf is voor Microsoft Teams en hoe deze is geïntegreerd in Windows 11. Zoals met de meeste advertenties die in Windows zijn gemaakt, zou dit als een melding moeten verschijnen, zelfs als alle meldingen zijn uitgeschakeld.

Hoewel we weten waarom, is de grootste vraag waar Alexandresen zich in verdiept, hoe kwetsbaar de Windows 11-shell kan zijn die advertenties kunnen kraken. Windows in 2021 heeft veel componenten die op elk moment inhoud uit de cloud moeten halen, van Bing-vergrendelschermachtergrond tot Windows Update tot advertenties van Microsoft. Vreemd genoeg kan dit gebeuren als een van hen niet goed werkt.

Hoewel je eerste gedachte misschien is om dit af te schrijven als de instabiliteit waarmee je je hebt aangemeld bij het Windows Insider-programma, moet je er rekening mee houden dat dit gebeurde in het bètakanaal Bovendien zoals dev. Windows 11 build 22000.176 is een post-RTM-build, wat betekent dat als u na 5 oktober, wanneer Windows 11 wordt uitgebracht, een nieuwe laptop gaat kopen, u een eerdere versie van het besturingssysteem moet aanschaffen. Wat in het bètakanaal wordt aangeboden, kan nauwelijks meer als een preview worden beschouwd.

Er zijn hier duidelijk twee problemen. Een daarvan is dat de cloudservice Windows 11 kan kraken. De andere is dat Microsoft in de eerste plaats advertenties in het besturingssysteem injecteert, wat voor velen zeker is. Een ding is zeker; Microsoft zal niet snel bezuinigen op zijn advertenties in Windows. In plaats daarvan zal het alleen de bug oplossen, en als het ervoor zorgt dat je een parallel trekt met Kantoor ruimteNou, dat is ook goed.

READ  Guilty Gear: Strive 'Game Modes'-trailer; Meer gedetailleerde modi

Written By
More from Lesley Curry

Google sluit de Google Shopping-app voor iOS en Android

afbeelding​ Ethan Miller ​Getty-afbeeldingen​ Als u graag winkelt met de Google Shopping-app...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *