Microsoft maakt Xbox Party Chat gratis als onderdeel van de Xbox Live Free-to-Play-wijzigingen

Vandaag kondigt Microsoft aan dat Xbox Party Chat binnenkort gratis zal zijn voor Xbox-bezitters. De softwarefabrikant is begonnen met het testen van een nieuwe Xbox Dashboard-update met Testers die vandaag Xbox Party Chat, gratis te spelen multiplayer en de Find Groups (LFG) -functie ontgrendelen.

De Xbox Party Chat is een verrassende toevoeging aan de door Microsoft aangekondigde plannen om de firewall voor gratis multiplayer-games te verwijderen. De verwijdering kwam nadat Microsoft eerder dit jaar een prijsstijging voor Xbox Live Gold-abonnementen moest terugdraaien. Microsoft hernoemt ook zijn Xbox Live-service naar alleen Xbox Network, wat deel uitmaakt van de dashboardwijzigingen die het bedrijf momenteel test.

Xbox-testers hebben nu toegang tot gratis multiplayer-games zoals Het is een elektronisch spelZonder Xbox Live Gold-abonnement. Hierdoor is Xbox compatibel met onlineservices van Sony en Nintendo waarvoor ook geen abonnement op gratis games vereist is.

Deze wijzigingen zullen de komende maanden zichtbaar zijn voor alle Xbox-bezitters, zodra Microsoft klaar is om deze dashboardupdate naar alle gebruikers te pushen. Een recente dashboardupdate bevat ook een Nieuwe firmware-update Voor Xbox draadloze headset waarmee de microfoonbedieningsniveaus worden verbeterd en het volume van statustonen wordt verlaagd.

READ  5 extra FUSER DLC-toevoegingen houden het nieuwjaarsfeest knaller
Written By
More from Vanessa Hale

De coöp-dino-shooter, Second Extinction, verschijnt in de lente in de Xbox Game Preview

Systemic Reaction brengt Second Extinction wilde coöp-gameplay voor drie personen naar Xbox...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *