Millers poging van vier punten leidt de Canucks voor de derde keer op rij naar de overwinning op de Canadezen

GT Miller scoorde het groene doelpunt in een indrukwekkend enkelspel aan het begin van de derde helft en verzamelde drie assists om de Vancouver Canucks woensdagavond naar een 5-3 overwinning op de Montreal Canadiens te leiden.

Miller breidde zijn puntenreeks uit naar 10 wedstrijden en verzamelde 21 punten uit zeven doelpunten en 14 assists.

Elias Peterson en Brock Boozer, beiden in het powerspel, en Travis Hammonic scoorden ook voor de Canucks (29-23-6). Bo Horvat maakte een doelpunt vrij van het net. Vancouver heeft 3 wedstrijden op rij met 8-2-0 gewonnen in de laatste 10 wedstrijden.

Artturi Lehkonen scoorde twee doelpunten en assisteerde, terwijl Rem Pitlick een doelpunt en twee assists scoorde voor de Canadezen (15-35-7), die pas hun tweede nederlaag leden in hun laatste negen wedstrijden. Likonen scoorde zes doelpunten en assisteerde twee doelpunten in zijn laatste vijf wedstrijden.

Canucks-doelman Thatcher Demko stopte 22 schoten.

Montreal-doelman Sam Montembault redde 28 ballen.

Bekijk | De grote avond van JT Miller leidt ertoe dat Canucks Canadiens overslaat:

4 puntennacht voor JT Miller toen Canucks Habs . versloeg

JT Miller uit Vancouver scoorde een doelpunt en drie assists toen de roadtrip van Montreal eindigde in een 5-3 verlies voor de Canucks. 0:49

Miller bezorgde de Canucks een 3-2 voorsprong toen een puck uit Montreal van Cole Caufield stal op de blauwe lijn, alleen schaatste, en vervolgens een volley in de pols sloeg Montembuault met een handschoen.

Een paar minuten later assisteerde hij ook bij het krachtige doelpunt van Peterson, waarmee hij een prachtige pass creëerde waarmee de ervaren Zweed zijn 18e doelpunt van het seizoen scoorde.

READ  Star Wars: Een remake van de Knights of the Old Republic zou afkomstig zijn van Port Studio Aspyr

Bitlik maakte in de 15:35 minuut gelijk, waarbij Monembolt een extra spits scoorde.

Likonen bracht om 14:22 van de tweede helft met 2-2 op gelijke hoogte met zijn tweede doelpunt tijdens de nacht. Petlik stuurde een pass vanuit zijn corner om voor het net te komen en schampte de bal vervolgens door de benen van Demko.

Vancouver scoorde slechts negen seconden in de krachtpatser en leidde met 2-1. Bowser loste een schot uit een scherpe hoek dat werd afgeblokt door Montembelt. Bowser verzamelde de rebound en plaatste deze op de 17e dag van het seizoen om 10:34 uur op de schouder van de keeper.

Montembeault maakte een aantal geweldige reddingen om de wedstrijd dichtbij te houden. Hij kreeg zijn pad op de puck om Boeser te stoppen in een een-op-een split en blokkeerde vervolgens het schot van Alex Chiasson in een krachtig spel.

De twee teams scoorden 54 seconden uit elkaar in de eerste helft.

Montreal opende de score op een twee-op-een split. Met de enige verdediger van Quinn Hughes terug, nam Lehkonen een pass van Jake Evans en vuurde een schot op Demko’s linkerplatform.

Montreal-fans in de Rogers Arena juichten dit doelpunt toe toen Vancouver om 13:35 de gelijkmaker maakte. Hamonek schoot een kopbal vanaf het punt dat de speler leek af te leiden en passeerde Montembeuilte.