MLB verplaatst de 2021 All-Star Game vanuit Atlanta vanwege de stemwet in Georgië

Major League Baseball verplaatst zijn All-Star Game 2021 en het concept 2021 vanuit Atlanta als reactie op een nieuwe stemwet in Georgia die volgens critici de toegang tot de peilingen oneerlijk beperkt, vooral voor mensen van kleur.

“De afgelopen week hebben we diepgaande gesprekken gevoerd met onder meer clubs, voormalige en huidige spelers, de Players ‘Association en Players Alliance om hun mening te horen”, zei MLB-commissaris Rob Manfred in een verklaring. “Ik heb besloten dat de beste manier om onze waarden als sport te demonstreren, is door de All-Star-game van dit jaar en het MLB-project te nemen.”

De beslissing komt na telefoontjes van het Witte Huis om te overwegen de Midsummer Classic uit Atlanta te verhuizen. President Joe Biden zei woensdag tegen ESPN dat hij “krachtig” zou zijn voor het terugtrekken van de wedstrijd uit Atlanta vanwege een wet die hij omschreef als “Jim Crow inzake doping”.

In zijn verklaring zei Manfred dat de MLB “fundamenteel het stemrecht van alle Amerikanen ondersteunt en zich verzet tegen beperkingen op de stembus”. Manfred zei dat MLB de nagedachtenis van Hank Aaron, die in januari overleed, zal blijven vieren tijdens de all-star-vieringen.

Er is geen nieuwe site aangekondigd voor de game of een All-Star-concept.

Geconfronteerd met herhaalde verzekeringen van de voormalige president Donald Trump dat de verkiezingen in Georgië vervalst waren, keurde de door de Republikeinse gecontroleerde wetgever een ingrijpende nieuwe wet goed die onder andere nieuwe identiteitsvereisten zou stellen aan het stemmen bij afwezigen per post en de distributie van voedsel en water zou verbieden. . Voor kiezers die in de rij staan.

READ  Je kunt Outriders eigenlijk in één speler pauzeren ... als je een Nvidia GPU hebt

Voorstanders van de wet zeiden dat het alleen verkiezingsintegriteit garandeert en mogelijke fraude elimineert. Anderen zeiden dat de motieven sinister waren na de verkiezingen, die bijna 5 miljoen stemmen behaalden zonder betrouwbaar bewijs van grove misstanden.

Terwijl veel republikeinse staten in het hele land aandrongen op nieuwe stembeperkingen in de nasleep van de overwinning van Biden op Trump, is Georgië een springplank geworden voor de kwestie vanwege zijn cruciale rol bij de verkiezingen in november.

De All-Star Game speelde zich af op 13 juli in Truist Park en het zou de derde keer zijn dat hij Atlanta als gastheer had gediend, nadat hij het evenement eerder in 1972 en 2000 had gehouden.

The Associated Press heeft bijgedragen aan dit rapport.

More from Madison Garrett

Apps van de week: Widgetsmith maakt het startscherm persoonlijker | NU

Geef het startscherm van uw iPhone een eigen gezicht met Widgetsmith en...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *