Mobiele downloadsnelheden zijn in april dramatisch gestegen door vertraging van vast breedband

New Delhi: In april stegen de mobiele internetsnelheden in India met 6 Mbps op jaarbasis. Volgens gegevens die zijn gepubliceerd door Ookla, het bedrijf dat een openbare testsite voor internetsnelheid exploiteert, SpeedTest, zijn de gemiddelde mobiele internetsnelheden in India sinds juni vorig jaar gestaag gestegen, vorige maand met ongeveer 6 Mbps in vergelijking met april 2021.

Uit gegevens bleek echter dat de mobiele internetsnelheden in India in april slechts licht verbeterden op maandbasis. Tegelijkertijd is de snelheid van de vaste breedbandverbindingen van het land aanzienlijk gedaald.

In de wereldwijde ranglijst voor het leveren van gemiddelde mobiele telefoonsnelheid is India vorige maand twee plaatsen gestegen van 120 in maart naar 118. Volgens Ookla’s Speedtest Global Index-rapport voor april is de gemiddelde mobiele downloadsnelheid in India gestegen van 13,67 Mbps in maart tot 14,19 Mbps in april.

India zakte in april echter met vier plaatsen in de wereldwijde gemiddelde algemene snelheidsranglijst voor vast breedband naar de 76e plaats. De gemiddelde totale vaste downloadsnelheid van breedbanddiensten in India daalde licht van 48,15 Mbps in maart naar 48,09 Mbps in april.

Volgens Ookla-gegevens stegen de downloadsnelheden op zowel mobiele als breedbanddiensten echter jaar op jaar aanzienlijk. Het bedrijf koppelde mediadownloadsnelheden op vast en mobiel breedband aan respectievelijk 38,38 Mbps en 8,35 Mbps in april 2021.

Ookla’s Speedtest Global Index rangschikt maandelijks mobiele en vaste breedbandsnelheden van over de hele wereld.

De wereldwijde Speedtest Index die in april werd gepubliceerd, plaatste de VAE op nummer één in het leveren van de beste gemiddelde snelheid voor mobiel internet. Op het gebied van gemiddelde vaste breedbandsnelheid staat Singapore wereldwijd op de eerste plaats. Gebruikers in de VAE hadden een gemiddelde mobiele internetsnelheid van 134,48 Mbps, terwijl gebruikers in Singapore de hoogste gemiddelde snelheid hadden voor vast breedbandinternet met 207,61 Mbps.

READ  Vreemde en prachtige dingen te koop op Download Festival 2022

Oekraïne en Papoea-Nieuw-Guinea noteerden in april 2022 de hoogste stijging op de wereldwijde Speedtest-index van respectievelijk gemiddelde mobiele en vaste breedbandprestaties.

De internetsnelheden in India, vooral op mobiel, zullen het komende jaar toenemen. In november gaf het Department of Communications (DoT) vervoerders tot april 2022 om proeven uit te voeren met 5G-netwerken in het land. Spectrumveilingen voor 5G-netwerken worden later dit jaar verwacht, en de DoT heeft naar verluidt gezegd dat het veilingbod waarschijnlijk deze week naar het kabinet zal worden gestuurd voor definitieve goedkeuring.

deelname aan Mint-nieuwsbrieven

* Voer een beschikbaar e-mailadres in

* Bedankt voor het abonneren op onze nieuwsbrief.

Written By
More from Eda Greene
MIUI 12.5 Stabiel: Xiaomi en Redmi downloadlink
Daar gaan we: het langverwachte programma is officieel gelanceerd MIUI 12.5.0-update Door...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *