Moses Moody’s trip van drie wedstrijden in Texas eindigt met beste uit NBA-carrière

Wat begon als een nieuwe grote avond in de G League eindigde met Moses Moody’s beste wedstrijd uit zijn jonge NBA-carrière. Dit was een roadtrip in Texas om nooit te vergeten voor de Warriors-rookie.

Moody was zaterdagavond bij de Santa Cruz Warriors in het HEB Center tegen de Austin Spurs van de G League. Hij deed wat hij het hele jaar heeft gedaan door met 27 punten te scoren in de overwinning van Santa Cruz met 123-110. De shooting guard is nu gemiddeld 27,4 punten en 6,2 rebounds per wedstrijd in de G League.

De Warriors herinnerden zich dat Moody en Steve Kerr hem maandagavond beloonden met een start tegen de Houston Rockets, toen Golden State klein werd door ook Klay Thompson te starten als kleine aanvaller en Andrew Wiggins als power-forward.

“Hij heeft geweldig gespeeld in de G League”, zei Kerr maandag eerder de 122-108 overwinning van de Warriors tegen the Rockets toen hem werd gevraagd waarom Moody begon met Otto Porter Jr. uitgesloten. “Hij heeft geweldig gespeeld in de training, hij bleef wekelijks verbeteren en had een geweldige avond in Austin en wilde hem op de vloer krijgen voor zijn schieten en verdedigende veelzijdigheid om de nacht te beginnen.”

Moody speelde net onder zijn carrièrehoog in minuten en scoorde 11 punten. Hij sloeg 4-uit-7 vanuit het veld en 3-uit-5 vanuit de 3-punts range en was een min-3 in plus-minus.

Na de overwinning op de Rockets zei hij dat hij gewend is geraakt aan het op en neer gaan tussen de G League en de NBA en dat hij zich daar comfortabel bij voelt. Het enige dat hij kan beloven, is zijn teamgenoten en coaches het beste van zichzelf geven, voor welk team hij ook geschikt is.

READ  De legende van de Patriots geeft toe dat VS Bills anders zal zijn dan alle andere games ooit

“Liever als het hier is, liever als het daar is, die zijn nog steeds rechtvaardig en obstakels die ik moet overwinnen,” zei hij. “Het maakt niet uit hoe ver je komt, je zult nog steeds obstakels hebben. Alleen omdat ze er nu misschien anders uitzien, zullen dezelfde tactieken en manoeuvres die ik gebruik om voorbij die obstakels te komen, me voortzetten, dus als die obstakels binnenkomen de toekomst, heb ik nog steeds dezelfde tools en technieken.”

Op dinsdagavond had Moody geen obstakels in de weg tijdens de Warriors’ 124-120 comeback overwinning over de San Antonio Spurs. Tegen de rust had Moody in zijn 29e NBA-wedstrijd al een recordaantal punten (14) en driepunters (vier) behaald – en pas zijn derde start. De 19-jarige eindigde met het scoren van 20 punten, had zeven rebounds en sloeg 6-uit-10 van buiten de boog. Hij was een plus-1 in plus-min.

Met de Splash Brothers vast aan de bank, was Moody degene die de netten deed druppelen in San Antonio.

Moody’s vertrouwen heeft nooit gewankeld door een lastig rookiejaar. De nee. 14-keuze in de NBA Draft van 2021 wist altijd dat zijn tijd zou komen. Nu is hij klaar om ervan te profiteren.

“Ja, het is een kans”, zei Moody dinsdagavond. “Ik heb er geduldig op gewacht, ik wist dat het zou komen. Nu het mijn tijd is om te schitteren, heb ik me voorbereid. Wanneer voorbereiding kansen ontmoet, dan gebeuren er dingen.”

Het was duidelijk dat Moody zijn schot vanaf het begin voelde. Hij scoorde zes punten in het eerste kwart en acht in het tweede. In elk van de eerste twee kwartalen sloeg hij twee driepunters. Moody’s schot van diep is meestal vloeiender wanneer hij tijd heeft om te laden en dan los te laten, maar hij was klaar om te vangen en te schieten voor Golden State.

READ  Natsu maan! Zomervakantie in de twintigste eeuw beschrijft het dagelijkse leven en de personages

Zijn schot- en schietvaardigheid is duidelijk tijdens de training van Warriors en in G League-wedstrijden. Het was zijn hart en drukte dat hem nog meer respect opleverde van zijn coaches en teamgenoten bij AT&T Center.

“Ik dacht dat Moses, niet alleen het schieten en scoren, maar duiken op de late vloer in het spel, vechtend voor elke losse bal, aanvallende rebounds – Moses een concurrent en winnaar is”, zei Kerr.

Jordan Poole sloeg de leidende driepunter met nog maar 17,9 punten over om de comeback van de Warriors te voltooien. Niets van dat alles zou zijn gebeurd als Moody’s niet had gevochten.

Na een gemiste poging van Poole op drie punten leek Spurs All-Star Dejounte Murray het gemiste schot in handen te hebben. Een race-Moody dacht daar anders over. Hij schoot de bal los, sprong er bovenop en duwde hem naar Damion Lee, die een open poel in de hoek vond.

“Dat was het spel dat de wedstrijd won”, zei Poole. “Dat was degene die het deed. Dat druktespel, dat inspanningsspel – vooral in zo’n cruciale tijd en vooral voor een man die nieuw is in deze competitie – om te weten hoe je dat spel moet maken, alle eer voor Moses.”

VERWANT: Draymond keurt comeback-overwinning Warriors op Spurs . goed

Austin. Houston. San Antonio.

Moses Moody trok de ultra-zeldzame Texas Three-Step. De reis werd benadrukt door zijn career-night in the box score. Het werd bepaald door zijn hart, drukte en bereidheid om te doen wat nodig is om te winnen.

READ  Basketbalomroeper geschorst na 'ongepaste' opmerking tijdens vurige wedstrijd NBL | Basketbal

De Warriors hebben nog een tiener klaar om te schitteren, waardoor hun heden en toekomst net zo rooskleurig zijn als altijd.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *