NBA 2K werkt samen met DUX Gaming om een ​​team uit Mexico toe te voegen voor het seizoen 2022

De NBA 2K League heeft woensdag een samenwerking aangekondigd met DUX Gaming om de inaugurele uitbreiding naar Latijns-Amerika te lanceren.

Op de hielen van de NBA G League die officieel een Mexicaans team verwelkomt in 2021, volgt de NBA 2K League het voorbeeld om haar wereldwijde aanwezigheid uit te breiden. Dukes Gaming, een in Madrid gevestigde sportorganisatie, zal de stad van het team op een later tijdstip bekendmaken. Het team voegt zich bij Gen.G Tigers of Shanghai als de tweede franchise van de competitie buiten de Verenigde Staten en Canada.

Het nieuw aangekondigde Mexicaanse team begint in het voorjaar van 2022 te spelen, wanneer het komende NBA 2K-seizoen begint. Rafael “RafaelTGR” Tobias Garcera Rodrigo is benoemd tot General Manager van het uitgebreide DUX Gaming-team.

“Dit is een historische dag, want we verwelkomen weer een toonaangevende internationale organisatie in de NBA 2K-familie”, zegt NBA 2K-president Brendan Donoghue. “DUX Gaming heeft een bewezen staat van dienst in het uitbreiden van zijn fanbase op nieuwe en innovatieve manieren, waardoor het een ideale partner is om de NBA 2K League met succes uit te breiden naar Latijns-Amerika, waar basketbal en 2K al ongelooflijk populair zijn. We zijn verheugd dat DUX Gaming zal Mexico de komende jaren vertegenwoordigen in de NBA 2K League.”

DUX Gaming, opgericht in 2018, is snel geëvolueerd tot een veelzijdige onderneming die verder is gegaan dan videogames. In 2020 werd het de eerste esports-organisatie die een semi-professionele voetbalclub kocht, net zoals het Dox Internacional de Madrid kocht, een Spaans derderangs team. DUX Gaming is ook eigenaar van Dux Logroño, een voetbalclub voor vrouwen. Real Madrid-ster Thibaut Courtois is een grote investeerder in Dukes Gaming samen met Real Betis-spits Borja Iglesias.

READ  De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern stelt de verkiezing over Covid-19 uit

“Als organisatie die in Europa is opgericht, is het een ware eer om nu het eerste NBA 2K League-team in Latijns-Amerika te zijn”, zegt Mario Fernandez, CEO van DUX Gaming. “We zijn verheugd om met Brendan en het hele NBA 2K League-team samen te werken om een ​​schare fans in Mexico op te bouwen en hun publiek uit te breiden naar Latijns-Amerika in de hoop dat iedereen, vooral Spaanstaligen, zich bij de eindeloze club zal aansluiten.”

De maker van sportinhoud DjMaRiiO zal naar verwachting samenwerken met DUX Gaming met lokale inhoud en populaire evenementen gericht op de Mexicaanse en Latijns-Amerikaanse gemeenschappen. Op sociale-mediaplatforms heeft DjMaRiiO in totaal meer dan 10 miljoen abonnees en volgers, wat een ingebouwd publiek mogelijk maakt. Het Mexicaanse uitbreidingsteam DUX Gaming zal op 17 november deelnemen aan het komende NBA 2K League-uitbreidingsconcept, waar het plaats zal bieden aan maximaal drie spelers om toe te voegen aan de selectie van zes spelers die aan elk team is toegewezen.

De NBA 2K League sloot het eerste seizoen in mei 2018 af met 17 teams, elk aangesloten bij de NBA-franchise. Voorafgaand aan de komst van DUX Gaming, breidde de competitie zich uit met 23 teams, waarvan er 22 zijn aangesloten bij NBA-teams. Wizards District Gaming zijn de huidige back-to-back kampioenen, die eerder deze maand Jazz Gaming hebben geveegd in de loop van drie games.

Written By
More from Aubrey Mason
Deathloop PvP wordt de “ultieme test” voor spelers
In juli lanceerde Bethesda Nine Minutes gameplay-video Toon een van Deathloop Missies...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *