Nictiz neemt NHG-tabellen op in de National Terminology Server

Terminologiesysteem is een overkoepelende term voor alle systemen die termen bevatten (een lijst met termen uit een bepaald veld, waarbij termen verwijzen naar een concept). Met het terminologiesysteem dat is opgenomen in de terminologieserver Nictiz wil er zeker van zijn Softwareleveranciers hebben zo min mogelijk hindernissen bij het adopteren (of actualiseren) van terminologiesystemen zoals de NHG-24 ICPC of de NHG-45 Diagnostiek. Zo moet eenheid van taal binnen een organisatie binnenkort werkelijkheid worden, met alle voordelen van dien.

De terminologieserver biedt eenvoud

Elk terminologiesysteem wordt gepresenteerd in zijn eigen vorm en met zijn eigen publicatiefrequentie. Deze diversiteit kost softwareleveranciers veel tijd, geld en moeite om het terminologiesysteem beschikbaar te maken in hun eigen systemen. Hiervoor is NTS in het leven geroepen. In deze server wordt elk terminologieschema omgezet naar de FHIR-standaard van de International Standards Organization HL7. FHIR is de HL7-standaard voor digitale gegevensuitwisseling binnen en tussen zorgorganisaties.

Met de toevoeging van de bijbehorende FHIR API (Application Programming Interface) hoeft de softwareleverancier voor zorgapplicaties geen apart importscript meer te schrijven. Nictiz zorgt er ook voor dat terminologiesystemen worden bijgewerkt, zodat de leverancier alle systemen in zijn systemen kan updaten (bijvoorbeeld wekelijks). Het bijhouden van releasecycli en bestandsdownloads wordt overbodig.

Meer dan de NTS

In nauwe samenwerking met softwareleveranciers is sinds februari 2021 de Nationale Terminologieserver van Nictiz gelanceerd. Deze terminologieserver helpt softwareleveranciers en datawetenschappers bij het actualiseren van de inhoud van nationale terminologie zoals SNOMED en Dutch Lab Code Set.

De National Terminology Server is een FHIR-compatibele oplossing die internationale terminologie en classificaties biedt zoals SNOMED en LOINC en nationale termen zoals NHG-tabellen volgens de FHIR-specificatie. Bezoek de National Terminology Server-pagina voor meer informatie.

READ  Samsung Galaxy S9 krijgt augustus-update in NL en BE

NHG-roosters zijn nu beschikbaar via:

NHG-Site.
van Nationale terminologieservers.

Openingsceremonie 2022

Wilt u ook aanwezig zijn bij het openingswoord voor ICT en gezondheid op 31 januari 2022? Tickets zijn gratis, maar ze zijn echt voorbij! Wacht dus niet en meld je snel aan.

More from Madison Garrett
Waarom je deze gratis spellen moet downloaden voordat je Gold gaat spelen
Microsoft maakt zijn plannen voor de Gouden Spelen in juli 2021 tussen...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *