Nieuwe rechtszaak tegen Apple over Jet-batterij

In het VK is Apple aangeklaagd voor het opzettelijk en in het geheim vertragen van de prestaties van oudere iPhones. De eisen van de Britse consumentenadvocaat Justin Gutman Volgens de BBC 768 miljoen pond (897 miljoen euro) als compensatie voor maar liefst 25 miljoen Britse iPhone-gebruikers. Twee jaar geleden schikte Apple een gelijkaardige rechtszaak voor $113 miljoen (€107 miljoen).

De technologiegroep wordt al enkele jaren bewoond door wat in de volksmond bekend staat als “Batterygate”. Bovendien zijn de prestaties van iPhone-modellen ouder dan 2017 vertraagd (throttling) door een software-update om prestatieproblemen te voorkomen. Steeds zwaardere software werd een enorme last voor oudere iPhones en Apple wilde gratis vervanging, reparatieservice of compensatie met een energiebeheertool voorkomen.

teleurstelling

Volgens Gutman heeft Apple gebruikers van oudere iPhones – de iPhone 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus, SE, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus en iPhone X – misleid over het doel van het elektrische gereedschap. Dit zal de prestaties van officieel gerelateerde apparaten verbeteren, maar de apparaten langzamer maken. Guttman stelt dat informatie over de tool destijds niet was opgenomen in de downloadbeschrijving van de software-update en dat het bedrijf niet duidelijk heeft gemaakt dat het apparaten zou vertragen.

Hij beweert dat Apple de tool heeft geïntroduceerd om te verbergen dat iPhone-batterijen misschien moeite hebben gehad om de nieuwste iOS-software te gebruiken, en dat in plaats van producten terug te roepen of vervangende batterijen aan te bieden, het bedrijf gebruikers in plaats daarvan vertelt dat ze hebben betaald om software-updates te downloaden. Dit vertraagde vliegtuigen met 58 procent, volgens Guttmann, een duidelijk geval van bedrog.

READ  Verhalen over gouden jaren Apeldoorn verzameld voor nieuwe audiotour door het centrum

Apple heeft altijd beweerd dat dat nooit het punt was. “We hebben nooit en zullen ook nooit iets doen om de levensduur van een Apple-product opzettelijk te verkorten of de gebruikerservaring te verminderen om klanten aan te moedigen om te upgraden. Ons doel is altijd geweest om producten te maken die aan onze behoeften voldoen. Klanten waarderen, en iPhones laten meegaan”, aldus het bedrijf in een verklaring. Zo lang mogelijk een belangrijk onderdeel daarvan.”

Kolonie

Twee jaar geleden schikte Apple een rechtszaak in de Verenigde Staten onder “batterygate” – aangespannen door 33 Amerikaanse staten – met een betaling van $ 113 miljoen. De betrokken landen beweerden destijds dat Apple de powertool introduceerde om bezitters van oude iPhone-modellen te stimuleren een nieuwere versie te kopen.

De nieuwe claim is ingediend bij het Competition Appeal Court. Het is een opt-out claim, wat betekent dat klanten niet actief hoeven mee te doen aan de zaak om schadevergoeding te vorderen.

More from Madison Garrett
We streamen minder illegaal: ‘Maar verbieden kan nooit’
Het aantal Nederlanders dat illegaal films downloadt en streamt, is het afgelopen...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *