Nieuwe Spider-Man-film bevat cryptografische malware, waarschuwen experts ‘Crypto Insiders’

Mensen die de nieuwe Spider-Man-film illegaal willen downloaden, kunnen voor een onaangename verrassing komen te staan.

Cyberbeveiligingsbedrijf Reason Labs meldde op 23 december dat de zogenaamde torrent De film “Spider-Man: No Way Home” bevat malware die is gekoppeld aan de Monero Miner (XMR).

Volgens Reason Labs zal het volgende bestand zijn: “spiderman_net_putidomoi.torrent.exe.” Dit is de Russische naam voor de nieuwe film. Het cyberbeveiligingsbedrijf zegt dat het bestand mogelijk afkomstig is van een Russische torrent-site.

Reason Labs geeft ook aan dat er malware of kwaadaardige software in een bestand verborgen zit. Dit programma maakt een uitzondering in Windows Defender Antivirus en voert vervolgens XMrig uit, een bestand open source Monero-mijnsoftware.

Vervolgens zal dit programma XMR-tokens op de achtergrond ontginnen. Dit gaat ten koste van de computerkracht en de hoge elektriciteitskosten van het slachtoffer. Volgens het cybersecuritybedrijf steelt malware geen persoonlijke gegevens. Reden Labs zegt:

“We raden je aan extra voorzichtig te zijn bij het downloaden van inhoud van welke aard dan ook van niet-officiële bronnen – of het nu een document is in een e-mail van een onbekende afzender, een programma dat is gehackt vanaf een verdacht downloadportaal of een bestand van een torrent-site.

Een eenvoudige voorzorgsmaatregel die u kunt nemen, is om altijd te controleren of de bestandsextensie overeenkomt met het bestand dat u verwacht, in dit geval moet het filmbestand bijvoorbeeld eindigen op “.mp4” en niet op “.exe”. “

Valuta bij cryptojacking

Iemands computer overnemen wordt ook wel een geheim genoemd om cryptocurrency te minen cryptojacking de naam van het ding. Cryptojacking wordt steeds populairder en is een van de meest gebruikte vormen van malware geworden.

READ  Taxi snel, veilig en contactloos betalen met cryptocurrency

Uit onderzoek is onlangs gebleken dat de cryptocurrency monero ook de meest voorkomende cryptocurrency is die wordt aangevallen met de zogenaamde after bitcoin (BTC). ransomwareof ransomware. Dat komt omdat XMR een bestand is privacy munt Het is een cryptocurrency die moeilijk te traceren is via de blockchain.

Spider-Man: No Way From Home komt 16 december in de bioscoop. Door de strenge maatregelen zijn momenteel echter in veel landen bioscopen gesloten.

© Bedekkende deur aandelenstrijd

More from Madison Garrett
Elke dag downloaden 150.000 mensen in El Salvador de Bitcoin-app van de overheid
De Chivo Bitcoin-app uit El Salvador lijkt een enorme hit te worden....
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *