Nintendo Switch verkoopt nu meer dan Playstation 3 en Xbox 360

De Nintendo Switch heeft 89,04 miljoen exemplaren verkocht – waarmee het nu de zevende meest populaire videogameconsole aller tijden is. Dit plaatst het voor op zowel PlayStation 3 (87,4 miljoen) als Xbox 360 (86 miljoen).

Dit nieuws werd aangekondigd als onderdeel van Nintendo 30 juni 2021 Verkoopcijfers. Het toonde ook bijgewerkte verkoopcijfers voor de Nintendo 3DS (75,94 miljoen) en Wii U (13,56 miljoen). De Switch heeft echter nog steeds manieren om de Wii (101,63) en de Nintendo DS (154,02 miljoen) te omzeilen.

volgens IGN .Rapport, verwacht Nintendo voor het einde van het huidige fiscale jaar in maart 2022 nog eens 20,5 miljoen consoles te verkopen. Als die voorspellingen correct blijken te zijn, zou dit hen een voorsprong geven op de Wii, dat is veel dichter bij het haken van de leiding dan de Nintendo DS.

Op dit moment is Sony’s PlayStation 2 echter nog steeds de bestverkochte console aller tijden, waarvan 155 miljoen exemplaren zijn verkocht. Er is nog genoeg te doen als de transformator de troon overneemt.

De Nintendo Switch wil zijn vaart erin houden met het onlangs aangekondigde Nintendo Switch OLED-model. Dit nieuwe model heeft een 7-inch OLED-scherm en enkele kleinere verbeteringen. Het wordt uitgebracht op 8 oktober 2021.

Het kan echter zijn dat u stevige concurrentie ondervindt met het Valve Steam Deck, dat dit vakantieseizoen de eerste golf eenheden zal uitbrengen. De Valve handy heeft een aantal krachtige hardware en belooft je hele Steam-bibliotheek in de palm van je handen.

Er zal zeker een levendigere mobiele ruimte zijn met Steam Deck, en je kunt onze vergelijking van de twee mobiele apparaten hier bekijken.

READ  Top nieuwe videogames die deze week verschijnen op Switch, PS4, Xbox One en pc - 6-12 september 2020
Battlefield 2042 Visual Master met gametest

Written By
More from Vanessa Hale

De tekorten aan PS5- en Xbox-componenten zullen worden onderzocht als onderdeel van Biden’s nieuwe uitvoerende bevel

Het wereldwijde tekort aan halfgeleiderchips is verergerd door de pandemie van het...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *