Nintendo Wii U- en 3DS-content kan over een paar jaar niet worden gedownload


Nintendo kondigde eerder deze week aan dat het volgend jaar de Nintendo eShop voor de Wii U en 3DS gaat sluiten. Dit heeft als direct gevolg dat het niet meer mogelijk is om games en aanvullende content voor de twee genoemde platformen aan te schaffen. Het is mogelijk om reeds gekochte inhoud te blijven downloaden, maar niet voor altijd.

Op voorwaarde van anonimiteit gaf een bron bij Nintendo Life aan dat de kans groot is dat spelers niet binnen enkele jaren toegang krijgen tot de bibliotheek met gekochte content. Zo maakt Nintendo in 2023 bekend dat, als de informatie uit de bron klopt, ze uiteindelijk de servers volledig zullen afsluiten en daarna niet meer mogelijk zal zijn om de gekochte content te downloaden.

De vraag is daarbij of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren en hoe lang het duurt tussen het sluiten van de winkel en het daadwerkelijk afsluiten van de server. Hier is geen duidelijkheid over en waar de bron naar verwijst komt niet helemaal overeen met wat Nintendo zei. Hij gaf immers aan dat de content voorlopig nog wel te downloaden zou zijn.

“Ze zullen in 2023 een bericht sturen dat de server na een tijdje zal worden afgesloten”, na deze tijd is de suggestie dat online spelen, gekochte inhoud opnieuw downloaden en al het andere volledig zal verdwijnen. “Mensen zullen 100% hun games verliezen als er iets gebeurt met de Wii U of de schijf waarop ze hun games spelen.”

Dus de simpele tip hier is om alle inhoud die je bezit uit voorzorg op de systemen te downloaden, zodat je in ieder geval een back-up hebt als het er echt op aankomt.

READ  Poco X3 NFC Android 11-update uitgebracht: download hem nu

Verder vermeldt de bron dat Nintendo sinds 2014 wil sluiten. Dit hangt af van de verkoop, waarbij Nintendo naar de eerste twee jaar van het platform kijkt als een indicatie wanneer ze de boel weer inpakken.

Het hele artikel gaat over andere dingen en is erg interessant om te lezen, dus dat kan hier terecht.

More from Madison Garrett
Een “artistieke tour” langs de winkelpuien van het centrum van Schönhoven
Dit bericht is 277 keer gelezen SCHOONHOVEN – Om de eerste weken...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *