Nintendo-winst stijgt met 200% terwijl de verkoop van Switch blijft sissen

Het in Kyoto gevestigde bedrijf zei die bedrijfswinst voor de eerste helft van het fiscale jaar, dat eindigde in september, steeg met 209% tot 291,4 miljard Japanse yen ($ 2,8 miljard) in vergelijking met dezelfde periode het jaar ervoor. De omzet steeg met 73% tot 769,5 miljard yen ($ 7,4 miljard).

Het succes toont aan dat maanden na de pandemie mensen nog steeds massaal naar de Switch-gameconsole gaan. Nintendo heeft van april tot en met september ongeveer 12,5 miljoen van de apparaten verkocht, een stijging van 81% ten opzichte van het voorgaande jaar.

“Het sterke doorverkoopmomentum houdt aan, zelfs na het zomerse verkoopseizoen”, merkte Nintendo op in een presentatie aan investeerders.

Het bedrijf zette donderdag de verkoopprognoses voor de Switch op en voorspelde een sprong door het financiële jaar dat in maart eindigde. Het verwacht nu 24 miljoen eenheden te verkopen, een stijging ten opzichte van de eerder voorspelde 19 miljoen. De winst van het bedrijf zal naar verwachting met maar liefst 50% stijgen.

Een opmerkelijk succes was de aanhoudende populariteit van “Animal Crossing: New Horizons.” Het best verkochte spel, dat is op een ontspannende virtuele eilandutopie en stelt gebruikers in staat om te vissen, insecten te vangen en te spelen met vrienden op het strand, draait op de Switch en er is veel vraag naar sinds mensen over de hele wereld thuis bleven vanwege de coronavirus-crisis.
Nintendo heeft 14,3 miljoen exemplaren van het spel verkocht gedurende de periode van zes maanden, waarmee de totale verkoop op ongeveer 26 miljoen stuks komt, aldus het bedrijf. Ter vergelijking: Nintendo’s bestverkopende Switch-game aller tijden, “Mario Kart 8 Deluxe”, is goed gestegen bijna 29 miljoen verkoop.

Andere titels droegen ook bij aan de verkoop van software van het bedrijf in september.

READ  Shadowlands hoogste pre-sales van alle World of Warcraft-uitbreidingen
Volgens Nintendo zijn er meer dan 5,2 miljoen exemplaren van “Super Mario 3D All-Stars,” een speciale game die in september is uitgebracht om de 35e verjaardag van de titulaire Mario te vieren, is tot nu toe verkocht. “Paper Mario: The Origami King,” een onlangs gelanceerde rollenspelgame die is gebaseerd op de Nintendo 64-klassieker, heeft meer dan 2,8 miljoen verkopen behaald.

De vraag naar Switch-spellen van andere videogame-ontwikkelaars “bleef ook gestaag groeien”, aldus het bedrijf. Dit financiële jaar was zo sterk dat er nu 20 verschillende Switch-titels zijn die minstens een miljoen exemplaren hebben verkocht, voegde het eraan toe.

De concurrentie kan echter al snel hevig worden. Sony (SNE) en Microsoft (MSFT) zijn beide vanwege de release van nieuwe gameconsoles in de komende dagen: de PlayStation 5 en Xbox-serie X.
More from Madison Garrett

Een plek zoeken in Hoofddorp behoort met parkeerapp | tot het verleden HC nieuws

HOOFD DORP Als het aan wethouder Marja Ruigrok ligt, hoeft niemand in...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *