Nu downloaden: Android-beveiligingsupdate november 2021

De Android-beveiligingsupdate van november 2021 is vrijgegeven door Google. Hierdoor is de patch al op verschillende Pixel toestellen te downloaden. Als je een Google Pixel 3 of 3 XL hebt, ontvang je vanaf nu geen officiële ondersteuning.

Lees verder na de aankondiging.

De Android-beveiligingsupdate van november 2021 is beschikbaar

De patch van november 2021 is beschikbaar gesteld door Google. Dankzij de nieuwe update is de beveiliging weer helemaal up-to-date. Via Google’s eigen blog kun je precies lezen wat er is behandeld. De nieuwe software wordt voor het eerst uitgerold naar veel Pixel-smartphones.

Heb je een Google Pixel 3a (XL) of nieuwer? Dan is de november-patch direct te downloaden. Dit zijn allemaal apparaten die direct kunnen worden bijgewerkt:

Je toestel laat je automatisch weten dat de update gedownload kan worden, maar je kunt er natuurlijk ook handmatig op controleren. U kunt dit controleren via “Instellingen”, “Systeem” en “Systeemupdate”. Op dat scherm zie je of je toestel over de laatste software beschikt. Zodra de update gereed is, kunt u deze meteen downloaden en installeren.

Ondersteuning voor Google Pixel 3 en Pixel 3 XL is beëindigd

Google Pixel 6 - beveiligingsupdate november 2021

Het is je misschien al opgevallen in bovenstaande lijst, maar de Pixel 3 en 3 XL worden niet meer genoemd. Dat komt omdat de officiële software-ondersteuning is beëindigd. De nieuwste beveiligingsupdate voor apparaten is in oktober 2021 uitgerold.

Beide toestellen zijn in oktober 2018 geïntroduceerd en hebben dus drie jaar beveiligingspatches gekregen. De laatste tijd komen beide Pixel 3-telefoons nog met Android 12. Ben je op zoek naar een toestel met een langere ondersteuningsperiode? De onlangs geïntroduceerde Google Pixel 6 en Pixel 6 Pro krijgen vijf jaar updates.

READ  Dit zijn allemaal nieuwe functies

Wanneer krijg ik de update?

Als je een Google-apparaat hebt, ontvang je vaak eerst updates. Soms is de andere fabrikant wat sneller met aftrekken. In het verleden introduceerde Samsung de beveiligingspatch vele malen eerder dan Google zelf. Dit is ook het geval in deze roundup, want de patch is al beschikbaar voor de Galaxy S20- en Galaxy S21-telefoons.

Zo brengen sommige partijen maandelijks updates uit, terwijl andere fabrikanten deze elke drie maanden compileren en uitbrengen. Er zijn ook veel verschillen tussen de voorwaarden van het updatebeleid. Onder andere Samsung en Nokia rollen al jaren updates uit en dat geldt bijvoorbeeld ook voor OnePlus. Wil je precies weten wat de fabrikant van jouw toestel is? Lees ons uitgebreide artikel via onderstaande link.

→ Overzicht: Het updatebeleid van Android-fabrikanten is vergeleken

Android-updates bijwerken en uw smartphone beschermen

Weet je dat trouwens Android-planeet Elke vrijdag een overzicht posten met alle (beveiligings)updates die deze week zijn uitgerold? Ook jij als lezer kan hierin een belangrijke rol spelen! Heb je de afgelopen week een update ontvangen op je smartphone, tablet of smartwatch? Mail ons dan op [email protected] of stuur ons een bericht via Instagram van Facebook sociale netwerksite.

Laatste Google-nieuws:

More from Madison Garrett
Bioloog Math de Ponti neemt kijkers mee van regionale omroepen …
Bioloog Matt de Ponte. Foto: privéfoto Merum / Swalmen / Roermond /...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *