Nvidia RTX-technologie drijft nu enkele klassieke pc-games aan

Nvidia RTX-technologie drijft nu enkele klassieke pc-games aan

Afbeelding voor artikel getiteld PC Modders Laat klassiekers zoals Half-Life Max Payne er als nieuw uitzien

klassiek ventiel uitlaat Het is onlangs opnieuw uitgebracht op Steam met een aantal coole nieuwe beelden, waaronder ray tracing en DLSS-ondersteuning. Dat was geweldig nieuws voor uitlaat Het is ook geweldig nieuws voor fans van allerlei oude pc-games.

Voordat we verder gaan, zal ik uitleggen over welke technologie we het hebben. RTX is de naam die wordt gegeven aan een reeks technologieën die worden gebruikt door het grafische kaartbedrijf Nvidia dat “ray tracing en kunstmatige intelligentietechnologieën” gebruikt om pc-games er gewoon fantastisch uit te laten zien. Hier is een trailer voor Gateway met RTXeen heruitgave van de game met deze technologie, met verbeteringen aan een game waarvan de meesten van ons zich herinneren dat ze in 2007 speelden:

Gateway met RTX | Wereld premiere

Het ding met RTX is dat in dit geval (en met aardbeving En de Maine ambacht) door de ontwikkelaars in het spel moest worden gestopt, brengt Nvidia ook een versie van de technologie uit met modders in gedachten. Het heet RTX Remix:

Met RTX Remix draait de game op de achtergrond en vervangen we verouderde API’s en systemen door de 64-bits Vulkan-renderer van RTX Remix. Hierdoor kan ray tracing worden toegevoegd aan klassieke games en wordt alles in realtime bijgewerkt terwijl lichten en objecten bewegen. Het licht kan van achter de speler worden geworpen of vanuit een andere kamer en binnenshuis Gateway met RTXZelfs licht reist door portalen. Glas breekt licht, oppervlakken reflecteren details op basis van hun glans, reflecties kunnen van achter de speler in de scène worden geworpen, objecten kunnen zichzelf reflecteren en indirect licht van buiten het scherm schijnt naar binnen en beïnvloedt wat je ziet.

In vergelijking tot Quake II RTX En de Minecraft met RTXDe door RTX Remix geïntroduceerde ray tracing is zelfs nog geavanceerder en stuitert licht vier keer in plaats van één keer, waardoor de kwaliteit, onderdompeling en simulatie van real-world licht wordt verbeterd. Daarnaast hebben we ook verschillende nieuwe ray tracing-technologieën geïntroduceerd die de kwaliteit verbeteren en tegelijkertijd beter presteren.

Nvidia zegt dat RTX Remix een “modding-platform” is waarmee “modulators van alle vaardigheidsniveaus NVIDIA ray tracing en technologie naar klassieke games kunnen brengen”. Aangezien het pas in 2023 uitkomt, had ik verwacht dat we nog maanden verwijderd zouden zijn van de voordelen die het zou kunnen opleveren voor oudere games, maar nee!

Modern als Lord Vulcan Ik heb ontdekt dat je voorlopig RTX-sap aan sommige klassieke titels kunt toevoegen, en in de meeste gevallen wordt dit gewoon gedaan door… enkele bestanden van de ene map naar de andere op je harde schijf te plaatsen en wat ontwikkelaarsdingen in de console in te schakelen. Dit is het. Het werkt op games zoals Swat 4 en het origineel Max Payne.

Hoewel de resultaten niet perfect zijn, Tenminste vergeleken met de maanden dat professionele klussen zijn gedaan in games zoals Maine ambachtZe zien er nog super uit! hier Max Paynebijvoorbeeld, Met dank aan Alex Coulter:

Afbeelding voor artikel getiteld PC Modders Laat klassiekers zoals Half-Life Max Payne er als nieuw uitzien

die verlichting. die schaduwen. dit is magie.

Afbeelding voor artikel getiteld PC Modders Laat klassiekers zoals Half-Life Max Payne er als nieuw uitzien

Hier zijn enkele screenshots van Swat 4 Opgepikt door Eiermann Televisiondie in 2005 werd uitgebracht en er toen zeker niet zo uitzag:

SWAT 4 RTX-remix

Hier is Half-Life 1, met een kleine uitleg over hoe je het moet doen:

Hoe RTX in Half-Life te krijgen: Source ~ RTX 4090 [RTX Remix] [4K]

Geen van deze voorbeelden is perfect, maar het is verbazingwekkend dat ze zo goed werken gezien de snelheid waarmee ze kunnen worden uitgevoerd. Dit zal heel goed zijn wanneer de daadwerkelijke RTX Remix wordt uitgebracht in 2023, maar tot die tijd zal het geweldig zijn om te zien met welke andere klassieke titels deze oplossing compatibel is!

READ  Theatrale groep Fallout 76 plant een trilogie van Alice in Wonderland

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *