NVIDIA’s volgende generatie Ampere GeForce RTX 3090 is een BEEST met drie slots!

Nou, het lijkt op NVIDIA’s next-gen Ampere-gebaseerde GeForce RTX 3090 wordt een echt nieuw prestatiebeest – met gelekte afbeeldingen die een gigantische GeForce RTX 3090 grafische kaart met drie sleuven plagen.

NVIDIA's volgende generatie Ampere GeForce RTX 3090 is een BEEST met drie slots! 01 | TweakTown.com

BEKIJK GALERIJ – 12 AFBEELDINGEN

Ik bedoel, kijk er gewoon naar – het is absoluut enorm. We weten niet veel anders van dit nieuwe lek, afgezien van de vergelijking van fysieke afmetingen tussen de Ampere-gebaseerde GeForce RTX 3090 grafische kaart (die zou moeten hebben 24 GB ultrasnel GDDR6X-geheugen met 1 TB / sec) tegen de op Turing gebaseerde GeForce RTX 2080.

NVIDIA's volgende generatie Ampere GeForce RTX 3090 is een BEEST met drie slots! 02 | TweakTown.com

De tweede afbeelding toont de achterkant van de kaart met die ventilator aan de achterkant van de kaart, net zoals de vorige lekken plaagden. Binnenin zou de GeForce RTX 3090 de op ampère gebaseerde GA102 GPU moeten bevatten met ten minste 5248 CUDA-kernen en 24 GB aan next-gen GDDR6X-geheugen.

NVIDIA zal naar verwachting de nieuwe Ampere-gebaseerde GeForce RTX 3000-serie grafische kaarten onthullen tijdens zijn nieuwe speciale evenement op 1 september 2020.

NVIDIA's volgende generatie Ampere GeForce RTX 3090 is een BEEST met drie slots! 22 | TweakTown.com

De allernieuwste: RTX 3090 PCB + GDDR6X @ 21 Gbps

  • De printplaat van de RTX 3090: Een sappig lek van de vermeende PCB van een aangepaste variant van de GeForce RTX 3090 gelekt een paar dagen geleden. Het is naar verluidt de KLEURRIJKE iGame GeForce RTX 3090 Vulcan-X. U kunt zien dat dit model 3 x 8-pins PCIe-voedingsconnectoren heeft, in tegenstelling tot de RTX 3090 Founders Edition die slechts één 12-pins PCIe-voedingsconnector zou moeten bevatten.
  • Micron onthult RTX 3090-naam, 24 GB GDDR6X-geheugen @ 21 Gbps: Ik weet zeker dat dit deel uitmaakt van de marketing, anders zouden alle technische media-websites van advocaten worden gebeld, maar Micron onthulde zijn GDDR6X-geheugen van de volgende generatie dat de GeForce RTX 3090 (hij geeft de kaart bij naam toe) zal worden geklokt op een waanzinnig hoge 21 Gbps.
NVIDIA's volgende generatie Ampere GeForce RTX 3090 is een BEEST met drie slots! 24 | TweakTown.comNVIDIA's volgende generatie Ampere GeForce RTX 3090 is een BEEST met drie slots! 25 | TweakTown.com

Wacht, een 12-pins PCIe-voedingsconnector?

Meer lezen:

NVIDIA's volgende generatie Ampere GeForce RTX 3090 is een BEEST met drie slots! 444 | TweakTown.com
  • Traversale coprocessor: We hebben meer lekken gehad op de volgende generatie GeForce RTX 3000-serie van NVIDIA dan enige familie van grafische kaarten ervoor, met een interessante “traversal coprocessor” op de nieuwe GeForce RTX 3080 en GeForce RTX 3090 grafische kaarten. Jij kan lees daar meer over hier.
  • NVCache: Ampere is bedoeld om iets te hebben dat NVCache wordt genoemd, wat NVIDIA’s eigen vorm van AMD’s HBCC (High Bandwidth Cache Controller, meer daarover hier). NVCache gebruikt uw systeem-RAM en SSD om de laadtijden van games te versnellen en om het VRAM-gebruik te optimaliseren. Jij kan lees hier meer over NVCache.
  • Tensor-geheugencompressie: NVCache is interessant, maar Tensor Memory Compression zal op Ampere zijn en naar verluidt Tensor Cores gebruiken om items die zijn opgeslagen in VRAM zowel te comprimeren als te decomprimeren. Dit zou een vermindering van 20-40% in VRAM-gebruik kunnen betekenen, of meer VRAM-gebruik met hogere texturen in games van de volgende generatie en Tensor-geheugencompressie waardoor die VRAM-footprint met 20-40% afneemt.
  • NVIDIA's volgende generatie Ampere GeForce RTX 3090 is een BEEST met drie slots! 17 | TweakTown.com
  • Hoe snel is de GeForce RTX 3090? Volgens geruchten razendsnel, met 60-90% meer prestaties dan het huidige op Turing gebaseerde vlaggenschip GeForce RTX 2080 Ti. We konden deze enorme prestatieversprong in ray tracing-titels zien, maar we zullen nog even moeten wachten om te zien hoeveel grafische kracht NVIDIA in deze nieuwe kaarten propt. Jij kan lees hier meer over die geruchten.
  • Machtshongerig: Wat het stroomverbruik betreft, verbruikt de GA102 naar verluidt 230W – terwijl 24GB GDDR6X (wat we zouden moeten zien op de nieuwe op ampère gebaseerde TITAN RTX) 60W aan stroom verbruikt. Jij kan lees daar meer over hier.
  • De productie begint binnenkort: NVIDIA bevindt zich naar verluidt in het DVT- (of Design Validation Test) -bereik van zijn nieuwe GeForce RTX 3000-serie grafische kaarten. Massaproductie begint naar verluidt in augustus 2020, met een media-evenement, benchmarks en meer in september 2020, zoals ik vele maanden geleden voorspelde. Meer daarover hier.
NVIDIA's volgende generatie Ampere GeForce RTX 3090 is een BEEST met drie slots! 555 | TweakTown.com

Ik heb al geschreven over geruchten dat De volgende generatie Ampere GPU-architectuur van NVIDIA zou tot 75% sneller zijn dan de huidige GPU’s zoals de Turing-architectuur, direct daarna geruchten dat Ampere 50% meer prestaties zou bieden op de helft van de kracht van Turing. Dit zijn behoorlijk gekke dingen daar.

READ  De Halo-fitnesstracker van Amazon meet je lichaamsvet ... en de toon van je stem?

Niet alleen dat, maar we hebben er ook een paar geruchten over specificaties van de vermeende GeForce RTX 3080 en GeForce RTX 3070 grafische kaarten, die beide worden aangedreven door NVIDIA’s nieuwe Ampere GPU-architectuur.

Dat hebben we al gehoord Ampere zou 50% meer prestaties bieden bij de helft van de kracht van Turing, waardoor de haren in mijn nek opstonden. Beter nog, u kunt lezen over de gelekte specificaties op de vermeende Ampere-gebaseerde GeForce RTX 3080 en GeForce RTX 3070 hier.

NVIDIA's volgende generatie Ampere GeForce RTX 3090 is een BEEST met drie slots! 666 | TweakTown.com

Nog meer lezen:

READ  Met de geremasterde versie van Spider-Man op PS5 kun je je opgeslagen PS4 niet overdragen
Written By
More from Aubrey Mason

De gratis games van de week in de Epic Games Store zijn Abzu & Rising Storm 2: Vietnam

Deze week zijn beide Rising Storm 2: Vietnam ABZÛ gratis te downloaden....
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *