OneUI 2.5-update voor Samsung Galaxy S20-serie rolt uit in Nederland

Samsung is begonnen met het uitrollen van de OneUI 2.5-update voor de Samsung Galaxy S20-familie. Hierdoor kunnen gebruikers van de S20, S20 Plus en S20 Ultra profiteren van verschillende nieuwe functies.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en advertentieblokkers

U ziet deze tekst omdat u een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. We vinden dat jammer, want we hebben die advertenties nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Ondersteun Android Planet door ons toe te voegen aan uw witte lijst. Bij voorbaat bedankt!

OneUI 2.5-update voor Samsung Galaxy S20

Samsung is begonnen met het uitrollen van de OneUI 2.5 shell voor de Samsung Galaxy S20 toestellen in Nederland. De Samsung Galaxy S20, Samsung S20 Plus en Galaxy S20 Ultra kunnen straks genieten van de nieuwe mogelijkheden. Op het moment van schrijven wordt de update alleen uitgerold voor gebruikers van een Vodafone-apparaat. Zo’n apparaat bevat aangepaste software van de provider, bijvoorbeeld speciale provider-apps of andere aanpassingen.

De update is daarom nog niet beschikbaar op toestellen met T-Mobile branding. Ook op merkloos apparaten, is de OneUI 2.5-update nog niet beschikbaar om te downloaden. We zullen dit artikel updaten als dit het geval is.

Bovendien kan de nieuwe software nog niet via het apparaat zelf worden gedownload en geïnstalleerd. Dit moet vooralsnog via de SmartSwitch-applicatie van Samsung zelf. Dit betreft de 5G-varianten van de toestellen, voor de 4G-versies is de update nog niet beschikbaar.

Nieuwe functies OneUI 2.5

De schelp die Samsung gebruikt bij de nieuwste generaties smartphones heet OneUI. Dit is de laag van de fabrikant die Android omvat. OneUI 2.5 werd voor het eerst geleverd op de Samsung Galaxy Note 20 en Samsung Note 20 Ultra.

OneUI 2.5 bevat de mogelijkheid om de DeX-software draadloos te gebruiken. Zo gebruik je de kracht van de smartphone in combinatie met een los scherm en toetsenbord. Zo werk je een stuk effectiever en productiever, terwijl je geen dure computer hoeft aan te schaffen.

Je kunt Android 10 navigatiebewegingen gebruiken in andere launchers, de Pro videomodus bevat nog meer mogelijkheden en ook de ‘Single recording’-functie is onder handen genomen. Hierdoor maak je met één druk op de knop foto’s en video’s met de verschillende camera’s van het toestel, en kijk je later welke succesvol waren.

Samsung Galaxy S20 Ultra recensie

Meer over de Samsung Galaxy S20-familie

Als je meer wilt weten over het meest betaalbare toestel van de drie, bekijk dan onze Samsung Galaxy S20 review. Een losse Galaxy S20 is nu te koop voor ongeveer 700 euro. Je kunt de Samsung Galaxy S20 ook in combinatie met een abonnement aanschaffen.

Uiteraard hebben wij ook voor de Ultra-versie gezorgd en onze ervaringen ermee lees je in de Samsung S20 Ultra review. De prijs van een losse Samsung S20 Ultra ligt rond de 1100 euro, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor de Samsung Galaxy S20 Ultra in combinatie met een abonnement.

Lees meer over Samsung:

Dank voor de tip Henk!

More from Madison Garrett

Elektor Industry – Componenten en montagemethoden (gratis download)

In september 2020 Elektor Industry magazine (“Components and Assembly Methods”) kijken we...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *