Ori en de wil van de Wisps Xbox Series X recensie

Acht maanden na de eerste release kregen Ori and the Will of the Wisps een aantal indrukwekkende technische upgrades op de Xbox Series X en Series S. consoles met verschillende resoluties. Het is een enorme comeback voor een game die aanvankelijk onderhevig was aan onhandige technische problemen. In de volgende generatie werpt Ori zijn grafische hangups af en wordt hij er indrukwekkender door.

Beide consoles hebben framesnelheid-prioriteit gevende “prestatie” en visueel ingestelde “fidelity” -modi, maar geen van beiden voelt als een compromis. Op de Series S kun je kiezen tussen 1080p met HDR met 120 fps of een opgeschaalde 4K met 60 fps. Op de Series X kun je ervoor kiezen om de game in 4K met HDR te spelen met een prestatiegerichte 120 fps, of voor de graphics in een supersampled 6K-resolutie, draaiend op 60 fps met HDR. Ongeacht uw instellingen profiteert Will of the Wisps ook van verbeterde laadtijden en verbeterde audioweergave.

, voor iedereen die perplex is bij het idee om een ​​game uit het Xbox One-tijdperk in 6K te spelen, een afbeelding met een hogere resolutie verwerkt en deze vervolgens comprimeert tot de resolutie van je tv of monitor. Weet je hoe een screenshot wazig wordt als je hem tien keer groter maakt? Het is een beetje het tegenovergestelde daarvan … Maar gebeurt in real-time omdat het een videogame is en geen statisch beeld. Wat je moet weten, is dat als je de 6K-modus in Will of the Wisps gebruikt, je niet echt in 6K speelt, maar wat je zijn spelen krijgt een mooie visuele boost ten opzichte van de standaard 4K-instelling.

READ  Xbox Live Gold-abonnees op Series X en Xbox One hebben twee nieuwe gratis games
Ori and the Will of the Wisps op Xbox Series X

In anekdotische, op de ogen gebaseerde termen zien de kleurrijke bossen van Ori’s openingstijden er beter uit in de 6K-modus. Milieu-elementen zoals bloemen die aan muren hangen en doornige punten steken scherper af tegen de achtergrond. Dit zijn verschillen die klein genoeg zijn dat je ze waarschijnlijk niet zult opmerken tijdens een intense platformuitdaging. Als je echter stopt en rondkijkt, zul je waarderen wat je ziet. Will of the Wisps ziet er nog steeds fantastisch uit in 4K; het is kleurrijk, levendig en scherp. Als je de absoluut beste beelden uit de Series X wilt wringen – of als je, zoals ik, geen tv of monitor hebt die 4K en HDR met 120 fps kan weergeven – 6K is een aardig klein hifi-duwtje.

Nu we het daarover hebben, laten we het hebben over prestaties. Toen het voor het eerst werd gelanceerd, leed Will of the Wisps aan enkele technische tegenslagen, waaronder stotteringen en schermscheuren als gevolg van inconsistente framesnelheden. Niet alleen zijn die problemen nu verdwenen, maar de game legt nu ook een hoge lat voor technische prestaties. De animatie is zijdezacht met 60 frames per seconde. In de eerste vier uur zag ik geen enkele tijdelijke kink in de kabel. Zoals ik hierboven zojuist heb opgemerkt, heb ik de 6K / 60Hz-modus getest, maar heb ik ook de 4K / 120Hz-prestatiemodus op een tv uitgevoerd met een maximum van 60Hz, dus ik kan niet bevestigen hoe het gaat als ik in de prestatiemodus druk.

Afgezien daarvan blijft Ori and the Will of the Wisps een ongelooflijke actieplatformer. Zoals Steve Watts uitlegde in eerder dit jaar, “Hoewel Ori ogenschijnlijk een metroidvania is, is Will of the Wisps minder gefocust op verkenning en terugtrekking dan typisch is voor het genre. hoofdpad snel. ” Will of the Wisps stroomlijnt de verkenning- en puzzel-zware gameplay tot iets eenvoudiger. Het behoudt de strakke, gracieuze platformactie van het origineel en brengt dezelfde precisie naar zijn uitgebreide gevechtssystemen. “Rond het midden van de wedstrijd realiseerde ik me dat ik bedreven was geworden in het combineren van platform- en gevechtsvaardigheden,” zei Watts, “luchtstormend en grensverleggend tussen bedreigingen met een ballistisch ritme en nauwelijks de grond aanraken totdat het scherm was gewist.”

READ  Skyrim helpt Xbox Game Pass om december sterk af te sluiten

Galerij

Will of the Wisps was altijd een indrukwekkend visueel pronkstuk, ondanks de technische gebreken die het aanvankelijk tegenhielden. Het is eenvoudiger, gevechtszware flow kan nog steeds die-hard fans van de originele Ori afschrikken, maar er is een kleine muggenzifterij voor een game die zijn identiteit behoudt terwijl hij een nieuwe flow vindt. Het belangrijkste voor de Series X- en S-upgrades is dat de hardware van de volgende generatie een van de oorspronkelijke zwakheden van Will of the Wisps in een punt van trots verandert, en dat is het vieren waard.

Written By
More from Vanessa Hale

Octopath Traveler maakt zijn debuut nadat hij lid werd van Xbox Game Pass

Onze nieuwste Xbox-gamegrafiek, Octopath Traveler van Square Enix, laat al zien dat...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *