Oude Kerkhof deelt de Roermond, die dateert uit 1785, in We …

De beroemde tombe met twee handen.
Foto: Rob Van Deurzen

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt –

“Full of Love” is het thema van het begraafplaatsweekend, dat dit jaar voor de achtste keer wordt gehouden. Dit keer van 28 tot 30 mei. Een deelnemer is Oude Kerkhof aan de Weg langs Begraafplaats 1a in Roermond, inclusief doe-het-zelf tour.

De Weekend van de begraafplaats is een initiatief van de Landelijke Begraafplaats Organisatie (LOB), Stichting Terebinth en de Branche Vereniging Ondernemers Begraafplaats Beheer (BVOB). Dit keer kozen de initiatiefnemers voor het onderwerp ‘Vol liefde’. De begraafplaats is vooral een plek vol liefde. Herinneringen aan, rouwen en delen van verhalen gaan vaak gepaard met liefdevolle herinneringen. Deze uitingen van liefde zijn vaak te vinden op grafstenen en urnen. “De herinnering aan dierbaren komt in vele vormen tot uiting”, aldus de initiatiefnemers.

Een graf met je eigen handen

De stadsbegraafplaats, daterend uit 1785, bij Kapel in ‘t Zand, zoals de officiële naam luidt, liefdevol gepresenteerd door de Roermonders Den Aji Kerkhove Het is ook een plek vol liefde. Uit liefde voor geschiedenis organiseert Stichting Oude Kerkhof meestal meerdere gratis rondleidingen. Gezien alle beperkingen rond Covid-19 is dit nog niet mogelijk. De begraafplaats, onderverdeeld in verschillende religieuze afdelingen en begrafenisklassen, is dagelijks toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. De begraafplaats bevat maar liefst 53 gewelven. Het ‘graf met kleine handen’ staat bekend als symbool van eeuwige liefde.

Hoewel rondleidingen vanwege alle beperkingen nog niet mogelijk zijn, zullen er op 30 mei gidsen aanwezig zijn op de begraafplaats. Afhankelijk van de regelgeving kunnen zij op gepaste afstand met bezoekers spreken en eventuele vragen beantwoorden

READ  Cookie Wall: Cookies op Indebuurt

Daarnaast is er eenDoe het zelfLopen is beschikbaar op website De begraafplaats valt onder de indicatieve klasse. Onderaan kunt u een document downloaden dat u als gids kunt gebruiken.

More from Madison Garrett

Hatsune Miku Logic Paint S wordt op 18 maart gelanceerd

Logic Paint Hatsune Miku S. De Switch wordt op 18 maart via...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *