Oververhitting en lawaaierige laptop? 7 tips om het te vermijden

De hoge temperaturen zijn niet alleen een uitdaging voor ons, maar vooral voor laptops. Als u uw laptop intensief gebruikt, kan deze oververhit raken en veel lawaai maken (opgeblazen gevoel). MAX vandaag geeft 7 Tips om het te vermijden.

Overbelast uw laptop niet

Als je aan het werk bent, moet je laptop veel dingen tegelijk regelen. Denk aan het downloaden van bestanden, het verwerken van gegevens en het draaiende houden van webpagina’s. Al deze taken verbruiken veel energie en genereren extra warmte, zeker als je Google Chrome gebruikt. Daarom is het raadzaam om alleen de meest noodzakelijke programma’s en tabbladen te openen. Met Taakbeheer (Control-Alt-Delete of Control-Shift-Escape) kunt u het systeemvermogen en het gegevensgebruik volgen.

Geef je laptop rust

Ook kan het geen kwaad om de laptop af en toe dicht te doen, bijvoorbeeld tijdens de lunch. Of het eindigt als je werkdag erop zit. Zo hoeft de batterij niet constant actief te zijn en hoeft er niet constant warmte afgevoerd te worden.

Lees ook: Laptop kopen? Hier moet je op letten

Let op de ventilatieruimte

Waar komt het beruchte “opgeblazen gevoel” vandaan? De meeste laptops hebben ingebouwde ventilatoren die warme lucht afvoeren en het systeem draaiende houden. De ventilatieopening bevindt zich meestal aan de zijkant of onderkant. Zorg ervoor dat deze fans niet verbannen worden en dat ze hun werk kunnen blijven doen. Dit doe je door je laptop op een vlakke, harde ondergrond te plaatsen, zoals je tafel of bureau. Nog beter is om een ​​extra boost te geven. Dit kan een speciaal ontworpen standaard zijn, maar ook een stapel papier of een dik boek. Dit voorkomt ook nekpijn.

READ  DJ's Ramon Van Hoek en John Wiggin redden verjaardag luisteraars - Deurne Media Groep

Zorg voor extra ventilatiemogelijkheden

Sommige speciaal ontworpen standaarden hebben een bijkomend voordeel. Ze hebben ingebouwde koeling, die de ventilatoren kan dempen. Als de laptop op zo’n standaard wordt geplaatst, heb je extra ruimte voor de afvoer van warme lucht. Dit geeft het apparaat meer hulp bij de temperatuurregeling en maakt aanzienlijk minder geluid.

Houd uw laptop up-to-date en veilig

Hoe langer de laptop wordt gebruikt, hoe groter de kans op veroudering van het systeem. Drivers vinden het dan steeds moeilijker om grote bestanden te verwerken en processen draaiende te houden. U kunt dit voorkomen door regelmatig updates uit te voeren – wat vaak automatisch gebeurt. Daarnaast is het raadzaam om een ​​geschikte virusscanner te installeren. Als je laptop wordt aangevallen door cybercriminelen, is dat zeker niet goed voor het systeem.

toetsenbord

Lees ook: Digitip: toetsenbord schoonmaken

Zorg voor een koele omgeving

Als het al boven de 25 graden is, zoek dan niet naar warmte. Plaats de laptop niet in direct zonlicht en zorg voor een voldoende kamertemperatuur. Frisse lucht – bijvoorbeeld door een ventilator of een open raam – verbetert de prestaties van je laptop (en mogelijk ook je apparaat).

Houd je laptop schoon

Soms zit er niets anders op, maar probeer zo min mogelijk te eten in de buurt van je laptop. Zo voorkom je dat er kruimels en andere etensresten in terecht komen. Wat in de loop van de tijd kan gebeuren, is dat er stof en vuil in het apparaat kan komen. Fans hebben dan meer moeite om warme lucht uit te blazen, waardoor de laptop opwarmt en harder waait. Speciale spuitbussen met spuitbus kunnen je laptop weer schoon en stofvrij houden. Om dit te doen, moet u de onderkant van het apparaat losschroeven. In dit artikel gaan we dieper in op het schoonhouden van uw computer.

READ  Berginar, 43, is schuldig aan het misbruiken van de vriendin van zijn 7-jarige dochter

(Bronnen: Algemeen Dagblad, Coolblue, Techpulse, PC-en-internet.infonu. Foto: Shutterstock)

More from Madison Garrett
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *