PC-basketbal heren splitst twee wedstrijden | sport-

PC-basketbal heren splitst twee wedstrijden |  sport-

Het herenbasketbalteam van Porterville College nam genoegen met de splitsing in zijn twee wedstrijden tijdens het College of the Sequoias Tournament-weekend. PC versloeg San Mateo met 64-51 op vrijdag, maar zakte zaterdag naar Cerritos 81-60. verslaat San Mateo met 64-51.

De Pirates speelden een verstikkende verdediging om de wedstrijd in de eerste helft onder controle te krijgen tegen San Mateo en herwonnen de wedstrijd in de tweede helft na een comeback van San Mateo om de wedstrijd in evenwicht te brengen. PC leidde bij rust met 29-15.

Cameron Walker sloeg een driepunter en bezorgde Porterville een 7-3 voorsprong. Nadat San Mateo tot binnen 11-10 kwam, sloeg Walker er nog drie om de PC op een voorsprong van 14-10 te zetten. Dat punt begon met 16-2 en dat bezorgde de Pirates laat in de eerste helft een voorsprong van 27-12.

San Mateo begon de tweede helft met 9-2 en kwam dicht bij 31-24. Walker sloeg de derde drie om de run te pauzeren, waardoor de pc een voorsprong van 34-24 kreeg.

Maar San Mateo bleef terugkomen en bracht de stand uiteindelijk gelijk met 39-39. Maurice Peyton sloeg back-to-back triples en bezorgde de Pirates een voorsprong van 45-40 voordat San Mateo zich terugvecht tot bijna 49-47.

PC nam het spel vanaf daar terug en eindigde de wedstrijd op 15-4. Walker begon de laatste rit van de wedstrijd met een vierde driehonkslag om de pc een voorsprong van 52-47 te geven.

Walker scoorde 17 punten, Jaden Pena acht punten, Quincy White zes punten en zeven rebounds, en Peyton eindigde met zes punten in zijn drie sets, terwijl Milo Santos acht punten scoorde en Galle Foy acht rebounds toevoegde aan de pc.