Platinum Games legt uit waarom de nieuwe releases niet meer naar Xbox komen

De tijd gaat snel, nietwaar? Het is nu vijf jaar geleden dat de Japanse ontwikkelaar PlatinumGames hun laatste nieuwe (-achtige) game op Xbox uitbracht in juk: automatischEn in een interview eerder deze week werd het team gevraagd waarom.

In antwoord op een vraag van Chronicle-videogamesAtsushi Inaba, CEO van PlatinumGames, legde aanvankelijk uit dat het team, als ontwikkelaar, “niet echt enige zeggenschap of keuze heeft over op welke platforms we onze games lanceren.”

Dus VGC vroeg zich af waarom? The Wonderful 101 Remastered En de Sol Krista Twee door PlatinumGames gepubliceerde games kwamen niet op Xbox terecht en Inaba gaf de schuld aan het gebrek aan “hands on deck”:

“De reden is simpelweg dat we er niet op tijd bij konden zijn omdat we niet genoeg handen aan dek hadden. Eigenlijk hadden we het te druk om Xbox op te nemen in onze platformondersteuning. Dat is het zo’n beetje.”

Inaba zei verder dat PlatinumGames ge├»nteresseerd is in het ondersteunen van “zoveel mogelijk platforms” in de toekomst, en dat “samenwerken met Microsoft om inhoud op Xbox te plaatsen” zeker iets is waar de CEO voor openstaat.

“Persoonlijk is de Xbox in de toekomst een zeer belangrijk hardwareplatform en we willen onze ogen zeker op Xbox gericht houden met onze titels. We willen onze titels in de toekomst op zoveel mogelijk platforms uitbrengen, dus we hebben zeker Xbox in gedachten _ geest.”

Games die Xbox-bezitters hebben gemist, zijn onder meer de eerder genoemde Wonderful 101 Remastered en Sol Cresta, samen met astrale reeksgeannuleerd val van Babylon en de langverwachte exclusieve Switch, Bayonetta 3.

Misschien zullen we op een dag eindelijk een aantal van deze games op Xbox zien… we houden onze vingers gekruist!

Hoop je in de toekomst meer PlatinumGames-titels op Xbox te zien? Laat het ons hieronder weten.

READ  Wissel van topverkopers omdat PS5 Xbox Series X overtreft | S.
Written By
More from Vanessa Hale
Ghost Recon Breakpoint crasht constant op Xbox en PlayStation
Ghost Recon Breakpoint kan betrouwbaar worden gespeeld als singleplayer of met vrienden....
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *