PlayStation 4-controller werkt niet met PS5-games

“We zijn van mening dat PS5-games moeten profiteren van de nieuwe mogelijkheden en functies die we naar het platform brengen, inclusief de functies van de DualSense-controller”, aldus Speel station.

De PlayStation 5 krijgt een controller die haptische feedback bevat in plaats van de ouderwetse vibratiemotor en schouderknoppen die verschillende mate van weerstand kunnen bieden.

Andere accessoires zijn geschikt

Speciale controllers zoals officiƫle racesturen, flight sticks en arcade sticks werken met PS5-games. De PS Move Motion Controllers en de PlayStation VR Aim Controller werken ook met PS VR-games op de PS5.

De PlayStation Camera voor de PS4 werkt ook met de PS5. Gebruikers hebben een adapter nodig die Sony gratis ter beschikking stelt.

Meer details over PS5 volgen later

PlayStation kondigde ook een nieuwe presentatie aan op maandag 6 augustus om 19.00 uur Nederlandse tijd. De verwachtingen zijn getemperd: Sony zal tijdens de videostream geen grote aankondigingen doen rond de PS5. Wel is er aandacht voor eerder aangekondigde games voor de PS4 en 5.

Het uiterlijk van de PlayStation 5 werd in juni onthuld. Eerder onthulde Sony al de specificaties van zijn nieuwe gameconsole. Zowel de PlayStation 5 als de concurrerende Xbox Series X komen eind dit jaar uit, vermoedelijk voor de feestdagen. Bijna alles over gameconsoles is inmiddels bekend, behalve de releasedatum en de prijs.

READ  Tijdcapsule die 2000 voet onder de Ram-tempel in Ayodhya moet worden gehouden
Written By
More from Aubrey Mason

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *