Podcast G DATA: Hacken, de dunne lijn tussen goed en slecht

IT-beveiligingsbedrijf G DATA CyberDefense heeft een nieuwe aflevering aangekondigd van zijn podcastserie “My Precious Data!”

Mensen denken vaak dat hackers zich altijd in een afgelegen zolderkamertje op een computer bevinden en proberen toegang te krijgen tot een systeem, bankrekeningen, gegevens of bestanden. Dit is echter meestal niet het geval. Vaak werken ze samen of zitten goed georganiseerde organisaties achter de cyberaanvallen waar we zoveel over horen. Bovendien hoeft de hacker niet altijd kwade bedoelingen te hebben, want het is van oorsprong een persoon met veel technische kennis van computers die een IT-gerelateerd probleem op onconventionele wijze oplost. Zo is er in Belgiƫ een nieuwe veiligheidswet van kracht geworden. Dankzij het nieuwe wettelijk kader krijgen ethische hackers meer vrijheid om Belgische bedrijven te hacken.

Maar is het wel verstandig om ethisch hacken wettelijk toe te staan? Of is dit een baanbrekende wet die de digitale samenleving veiliger gaat maken? Tijdens deze podcast legt security-evangelist Eddie Williams (foto) uit hoe dit unieke stukje wetgeving er precies uitziet en wat ethisch hacken eigenlijk is. Daarnaast worden de verschillende “types” hackers beschreven en wordt uitgelegd hoe hackergroepen te werk gaan.

Je kunt de podcast beluisteren en downloaden op:

Hommelkiemen:
https://mypreciousdata.buzzsprout.com/273293/12436643-hacking-the-thin-line-between-good-and-evil

appel:
https://podcasts.apple.com/be/podcast/hacking-the-thin-line-between-good-en-kwaad/id1457687025?i=1000604147500

Spotify:
https://open.spotify.com/episode/3vSpvw4mSR2rA34vLufE2k

READ  Pas weergavemeldingen op uw iPhone aan
More from Madison Garrett
Android 13 is uitgerold voor de OnePlus 10T in Europa
OnePlus is begonnen met het uitrollen van Android 13 naar OnePlus 10T-gebruikers....
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *