Probeer Android 12 vroeg (als je durft): hier leest u hoe u de bètaversie van de ontwikkelaar kunt krijgen

Ben je klaar om meer te leren over Android 12?

Stephen Shankland / CNET

Google Android 12 werd pas deze week aangekondigdEn daarmee veel nieuwe functies die het programma verbeteren dat u ondersteunt Android telefoon​ De primaire missie van Android 12 is het verbeteren van de algehele prestaties van uw telefoon, met de nadruk op app-stabiliteit en het opnieuw ontwerpen van meldingen.

Google heeft ook enkele nieuwe privacyfuncties toegevoegd, waardoor Android-gebruikers kunnen bepalen hoe ze op verschillende sites worden gevolgd.


Speel nu:
Kijk dit:

Kijk eerst naar Android 12


6:27

Als u op dit moment de nieuwste Google-software op uw telefoon wilt hebben, is er goed nieuws en slecht nieuws. Het slechte nieuws is dat dit de eerste preview van ontwikkelaars is. Dit betekent dat het vol zit met bugs, problemen en slechte batterijprestaties. Google maakte het specifiek om deze redenen moeilijk voor de gemiddelde gebruiker om te installeren.

Lees verder: 3 dingen die Android 12 kan en Android 11 niet kan

Het goede nieuws is dat als je technisch onderlegd bent en het niet erg vindt om met wat bugs te leven, je het vandaag kunt installeren, zolang je een compatibele telefoon hebt.

Pixel-5-4 a-4-xl-productpromo-hoyle-2021-3

U kunt de proefversie op elke Pixel-telefoon tot Pixel 3 installeren.

Andrew Hoyle / Cnet

De demoversie van de ontwikkelaar is bedoeld voor ontwikkelaars

Ik kan dit niet genoeg benadrukken: de eerste bètaversie voor ontwikkelaars om hun apps bij te werken voor de nieuwe software. Google raadt aan om de update op een testapparaat te installeren en niet op je dagelijkse telefoon, omdat er geen garantie is dat de preview stabiel genoeg zal zijn voor dagelijks gebruik.

In plaats van de eerste preview in te dienen via een draadloze update, moet u dit doen Download en installeer een systeemkopie Android Flash Tool gebruiken of een OTA-update sideloaden met behulp van ADB-opdrachten. Als dat allemaal niet logisch voor u is, moet u zeker vermijden om de bèta te installeren. Voorlopig is de proefversie alleen beschikbaar voor Pixel 3-, 3a-, 4-, 4a- en Pixel 5-telefoons.

Naast het gebruik van opdrachtregelprogramma’s om het te installeren, zal het proces de fabrieksinstellingen van uw telefoon herstellen, waardoor u het moet instellen alsof het nieuw is. Als u dan besluit dat u terug wilt naar Android 11, raad eens? Ja, u moet opnieuw een fabrieksreset uitvoeren.

Het kost veel werk om een ​​vroege blik te werpen op de programma’s die u zeker in de problemen zullen brengen.

Met dat gezegd zijnde, als je Android 12 nog steeds wilt installeren, kun je de juiste bestanden en instructies vinden op de Google Android 12-website.

Screenshot -2021-02-18-at-11-16-46-am.png

We installeren Android 12 zo snel mogelijk om het nieuwe logo te vinden.

Screenshot door Jason Cipriani / CNET

Ja, de openbare bèta van Android 12 komt eraan

Google brengt gewoonlijk rond mei een openbare bètaversie uit voor de volgende Android-update, of wanneer de Google I / O-ontwikkelaarsconferentie wordt gehouden. Maar we kunnen nog een stap verder gaan en de tijd beperken waarop Google van plan is een nauwkeurigere versie van Android 12 uit te brengen voor het publiek. Hier is de tabel voor welke versie Google van plan is te gebruiken:

android-12-desktop-tijdlijn-nl-landpg.png

Google-releasetabel voor Android 12.

Google

Op basis daarvan weten we dat de eerste openbare bèta ergens in mei zou moeten worden uitgebracht.

Met de lancering van Android 11 vorig jaar heeft Google de openbare bèta uitgebreid met meer dan alleen de Pixel-lijn van telefoons. Het lijkt een hit te zijn geweest voor Google en zijn hardwarepartners, dus we verwachten dit jaar een vergelijkbare lancering. We kunnen echter geen beloftes doen aan eigenaren van Samsung-telefoons. De smartphonemaker heeft nooit deelgenomen aan het vroege bètaprogramma van Google.

Naast meer ondersteunde apparaten had de openbare bèta traditioneel minder bugs en problemen. Het is niet helemaal gratis, maar het is veel beter dan de bèta’s van de ontwikkelaar.

De laatste Android 12 komt pas later dit jaar uit

Meestal brengt Google de definitieve versie van een grote Android-update uit in het late derde kwartaal, rond augustus of september. Het gaf het bedrijf en de ontwikkelaars dus ruimschoots de tijd om zich voor te bereiden op de lancering.

Als je merkt dat je wilt deelnemen aan de bètaversie van Android 12, raad ik je aan zo lang mogelijk te wachten met installeren. Hoe later u de ontwikkelingscyclus ingaat, hoe verfijnder de update zal zijn en hoe minder problemen u waarschijnlijk zult tegenkomen.

We hebben de komende dagen, weken en maanden meer dekking voor Android 12. Tot dan zeker Lees alles over Android 12

READ  Hands-on: iOS 14.2 beta 1-wijzigingen en functies [Video]
Written By
More from Lesley Curry

Tony Hawk Dave Vicarious Visions zou Diablo 2 Remake in Blizzard hebben gemaakt

Activision Blizzard nam onlangs de verrassende beslissing Integratie van de representatieve visies–...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *