Producent van Resident Evil 4 Remake beantwoordt vragen over de canonstatus in Darkside Chronicles

Producent van Resident Evil 4 Remake beantwoordt vragen over de canonstatus in Darkside Chronicles

Nu het eenjarig jubileum van Resident Evil 4 Remake nadert, heeft de producent van de game slepende vragen rond The Darkside Chronicles beantwoord, waarbij hij verduidelijkt of een bepaald hoofdstuk in de on-rails shooter uit 2009 wel of niet als basis dient voor het huidige hoofdverhaal van Resident Evil.

In een e-mailinterview met IGN maakte Resident Evil 4 Remake-producent Yoshiaki Hirabayashi duidelijk of Resident Evil: The Darkside Chronicles wel of niet als canon voor het Resident Evil-universum dient. Concreet concentreert het in-game scenario met de titel “Operatie Javier” zich op Leon Kennedy en zijn eerste missie als Amerikaanse overheidsagent met zijn partner Jack Krauser.

WAARSCHUWING: Potentiële spoilers voor het einde van Resident Evil 4 Remake hieronder:

Fans van Resident Evil zijn waarschijnlijk bekend met Operatie Javier, omdat de gebeurtenissen tijdens die missie een grote rol speelden in Jack Krauser en zijn minachting voor zowel Leon als de Amerikaanse regering. Hoewel de missie niet rechtstreeks werd genoemd in de originele Resident Evil 4, verwijst de remake uit 2023 tegen het einde naar Operatie Javier.

Toen hem werd gevraagd naar de status van Darkside Chronicles als een canonieke inzending in de Resident Evil-geschiedenis, legde Hirabayashi uit dat hoewel Operatie Javier zelf fundamenteel is voor het Resident Evil-universum, de gebeurtenissen in Darkside Chronicles niet precies dezelfde zijn als die in de remake.

“Het feit dat Operatie Javier plaatsvond, maakt eigenlijk deel uit van het huidige hoofdverhaal van Resident Evil. Maar in termen van wat die missie is, is het niet precies hetzelfde als de gebeurtenissen afgebeeld in Resident Evil: The Darkside Chronicles”, zei Hirabayashi. . IGN. “Ik kan de details niet delen, maar je zult merken dat de relatie tussen Leon en Krauser, evenals hun gesprekken, je een idee geven!”

“Het feit dat Operatie Javier plaatsvond, maakt eigenlijk deel uit van het huidige hoofdverhaal van Resident Evil.

Jarenlang hebben Resident Evil-fans vaak gedebatteerd over de vraag of er wel of niet on-rails spin-off games zouden zijn paraplu En Kronieken van de donkere kant Het wordt beschouwd als een canon voor de Resident Evil-overlevering. Beide games zijn in 2007 en 2009 exclusief voor de Wii uitgebracht voordat ze naar de PS3 werden geport, en bieden hervertellingen van enkele van de belangrijkste Resident Evil-games, zoals Resident Evil 0 en Code Veronica. Beide games bevatten ook originele scenario's die niet voorkomen in andere Resident Evil-games, zoals Operation Javier.

READ  Bedank deze man voor het maken van regenbogen van onze gaming-pc's

In onze recensie van Resident Evil: The Darkside Chronicles zeiden we: “Het rail shooter-genre zal nooit een echte Resident Evil-ervaring worden, maar Resident Evil: The Darkside Chronicles laat zien dat de franchise kan worden omgezet in verschillende, succesvolle gameplay-stijlen. “Mijn klachten over de springcamera, ik denk dat deze opvolger een veel betere ervaring is dan de originele Umbrella Chronicles en een leuke rit van begin tot eind.”

Taylor is verslaggever bij IGN. Je kunt haar volgen op Twitter @Ty Nexter.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *