Rocket League wordt gratis te spelen, servers crashen onmiddellijk

Zoals lang geleden beloofd, Rocket League is nu gratis om te spelen, hoewel op pc de nieuwe versie alleen beschikbaar is in de Epic Games Store. Zelfs zonder de voordelen van het platform van Valve heeft de toestroom van spelers op Epic en de consoles de servers van de game behoorlijk in de problemen gebracht.

De servers van Rocket League zijn uitgeschakeld sinds kort na de gratis te spelen lancering. De problemen zijn van invloed op “online spelen, uitdagingen en toernooien”, zegt ontwikkelaar Psyonix Reddit. Op Twitter zeggen de ontwikkelaars dat dit deel uitmaakt van een bredere verslechtering van de online services van Epic, die nu Rocket League bedienen. Het komt waarschijnlijk door de populariteit van het nu gratis spel.

De officiĆ«le Twitter van Rocket League belooft “updates te volgen”. Zelfs op Steam, waar Rocket League nu alleen beschikbaar is voor degenen die het eerder hebben gekocht, bereikte de game bijna een nieuw record voor het aantal gelijktijdige Steam-spelers – het was slechts een paar duizend verlegen van het vorige record van 119.337 in maart, zoals SteamDB shows, voordat de servers naar beneden kwamen.

Voorlopig moet je je gewoon houden aan de Rocket League Twitter voor updates.

Als je nog meer zoekt gratis pc-games om de tijd te vullen totdat Rocket League weer verschijnt, kun je die link volgen.

Written By
More from Max Mcgee

Over de beweringen van het Karnataka-congres eist BJP “Onvoorwaardelijke verontschuldiging”

DK Shivakumar en Siddaramaiah van het congres hadden vermeend corruptie door de...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *