Samsung ontwikkelt de eerste LPDDR5X DRAM in de branche – Samsung Newsroom Nederland

Samsung’s LPDDR5X DRAM levert meer dan 1,3 keer hogere verwerkingssnelheden en verbruikt ongeveer 20% minder stroom dan de vorige LPDDR5-oplossing.

LPDDR5X zal het gebruik van high-performance, low-power geheugen van smartphones uitbreiden naar AI en geavanceerde applicaties

Samsung Electronics, een wereldleider in geavanceerde geheugentechnologieën, heeft vandaag aangekondigd dat het ‘s werelds eerste 14nm (nm)-gebaseerde 16 Gigabit (Gb) low-power dual-data-rate 5X (LPDDR5X) geheugen heeft ontwikkeld, ontworpen om verdere groei te stimuleren in alle industrieën over de hele wereld. High-speed dataservice-applicaties, waaronder 5G, kunstmatige intelligentie (AI) en de metaverse.

“In de afgelopen jaren zijn hyperverbonden marktsegmenten zoals kunstmatige intelligentie, augmented reality (AR) en de metaverse, die afhankelijk zijn van grootschalige en extreem snelle gegevensverwerking, uitgebreid”, zegt SangJoon Hwang, Senior Vice President en Head of DRAM, het ontwerpteam van Samsung Electronics. “Onze LPDDR5X zal het gebruik van high-performance, low-power geheugen uitbreiden tot buiten smartphones en zal nieuwe mogelijkheden bieden aan geavanceerde AI-gebaseerde applicaties zoals servers en zelfs auto’s.”

Samsung LPDDR5X is de volgende generatie draagbare RAM die is ontworpen om de snelheid en capaciteit te verbeteren en drastisch energie te besparen voor toekomstige 5G-toepassingen. In 2018 introduceerde Samsung de eerste 8Gb LPDDR5 RAM in de branche, en vandaag gaat het bedrijf agressief buiten de mobiele markten met de eerste 16Gb LPDDR5X DAM in de branche.

De LPDDR5X DRAM biedt gegevensverwerkingssnelheden tot 8,5 gigabit per seconde (Gbps), wat 1,3 keer sneller is dan de 6,4 gigabit per seconde van LPDDR5. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde 14nm DRAM-verwerkingstechnologie in de branche, verbruikt u ook ongeveer 20% minder stroom dan LPDDR5-geheugen. Bovendien zal de 16 GB LPDDR5X-chip tot 64 GB per geheugenpakket mogelijk maken, waarmee wordt voldaan aan de groeiende vraag naar flash-DRAM met hoge capaciteit wereldwijd.

READ  Willekeurig: IKEA speelset bevat benodigdheden, zoals bekerhouders en nekkussen

Later dit jaar zal Samsung gaan samenwerken met wereldwijde chipfabrikanten om een ​​meer levensvatbaar raamwerk te creëren voor de groeiende wereld van de digitale realiteit, waarbij LPDDR5X een belangrijk onderdeel van die basis vormt.

Het bedrijf wil zijn snelle mobiele DRAM-portfolio uitbreiden met voortdurende verbeteringen in prestaties en energie-efficiëntie, en tegelijkertijd zijn marktleiderschap versterken met meer productieflexibiliteit.

Written By
More from Lesley Curry
Sony Xperia Pro 1 met 1-inch camerasensor gelekt
TL; DR Er zijn zojuist gelekte afbeeldingen online opgedoken van wat lijkt...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *