Santiago 2023 – Laura Pigosi wint de tennistitel voor dames op Pan Am Games

Dubbele bronzen medaillewinnaar voor dames in Tokio 2020 Laura Pigosi Brazilië won van Argentinië Heer Karel Zondagavond (29 oktober 2023) te claimen Pan-Amerikaanse Spelen Gouden medaille damestennis enkelspel.

De eindstand was 6-2, 6-3.

In de openingsset brak Pigosi vroeg en nam een ​​2-0 voorsprong nadat de Lourdes-coach bij haar openingswedstrijd op 0-15 moest toekijken. Pigosi verdubbelde later de pauze en nam een ​​3-0 voorsprong.

Het duo wisselde makkelijke klappen uit met een score van 4-1.

Pigosi leek klaar voor een tweede break met een grote forehand en een dubbele fout van Karl die hem twee breakpunten opleverde. Maar Karl weigerde te vertrekken en won de wedstrijd met 4-2.

De zevende game van de eerste set eindigde in een gelijkspel voordat Pigosi de stand op 5-2 maakte. Terwijl Karl serveerde om in de wedstrijd te blijven, pakte ze matchpoint, maar Pigosi gaf niet op en kwam terug om de wedstrijd te winnen – en de eerste set in slechts 49 minuten.

Pigosi kreeg in de tweede set opnieuw een vroege break en nam een ​​4-1 voorsprong. Ze hield stand op 5-2, waardoor Karl gedwongen werd opnieuw te serveren om in de wedstrijd te blijven – en dat deed ze door de stand op te schuiven naar 5-3, voordat Pigosi de finale op liefdesniveau won.

Eerder vandaag, Argentinië Julia Riera Hij won de bronzen medaille en versloeg Canada Rebekka Marino.