Schalke beëindigt 22 wedstrijden puntloos punt vs. amateurs in Duitse bekerwedstrijd

Schalke eindigde hun 22-match winless run die terugging tot februari met een 4-1 overwinning op amateurs Schweinfurt op dinsdag in een uitgestelde wedstrijd van de Duitse beker in de eerste ronde.

Het was niet de grootste etappe, maar het was een memorabele overwinning en Schalke zal na een teleurstellend jaar een zucht van verlichting slaken.

Stream nieuwe afleveringen van ESPN FC van maandag tot en met vrijdag op ESPN +
Stream het hele seizoen Bundesliga op ESPN +
Doe mee aan onze quiz: welke Bundesliga-club moet je steunen?

Ze raakten achterop bij de regionale competitieclub in de 37e minuut, maar veteraan Vedad Ibisevic bracht ze op gelijke hoogte voordat Alessandro Schoepf ze vlak voor rust op voorsprong zette.

Schalke doelman Ralf Fahrmann daarna redde een penalty en Schoepf scoorde opnieuw in de 81e om de overwinning te bezegelen.

Benito Raman voegde een vierde doelpunt toe in de 86e minuut voor de Bundesliga-club die dit seizoen nog niet in de competitie moet winnen.

Schalke reist zaterdag naar Mainz in de Bundesliga om het op te nemen tegen het enige team in de divisie met minder punten dan zijzelf. Hoewel Schalke dit seizoen twee van hun zes competitiewedstrijden heeft gelijkgespeeld, heeft Mainz ze allemaal verloren.