Shanghai Tower, het op één na hoogste gebouw ter wereld, bekritiseerd vanwege slordige architectuur; nog een smet op de trots van China

Shanghai Tower is leaking; world is laughing

Shanghai Tower lekt; wereld lacht

Het hoogste gebouw van China, Shanghai Tower, was het middelpunt van de kritiek toen meer dan vijftig verdiepingen in het gebouw onder water kwamen te staan ​​en video’s van de chaos op grote schaal werden gedeeld op wereldwijd toegankelijke sociale-mediaplatforms. Lokale Chinese nieuwsuitzendingen meldden dat de lekken in de 128 verdiepingen tellende toren maandag zijn begonnen.

De video’s van de overstroming van de Shanghai-toren toonden water dat van de plafonds druppelde en kantoorapparatuur en elektronische apparaten vernietigde. De video’s tonen “regen” en “watervallen” in het op één na hoogste gebouw ter wereld, meldde The Epoch Times.

De officiële pagina van Shanghai Tower op Weibo erkende het probleem met de lekkage in het gebouw en identificeerde een storing in de apparatuur die de lekken veroorzaakte. De toren beweerde dat de noodreparaties onmiddellijk begonnen en het probleem was verholpen. Als gevolg van het tijdelijk stilleggen van enkele liften werd de bedrijfsvoering van enkele huurders beïnvloed.

Shanghai Tower lekt; wereld lacht

Shanghai Tower lekt; wereld lachtWikimedia

‘Slecht vakmanschap’

Netizens, zowel uit China als over de hele wereld, bekritiseerden en bespotten China’s prestigieuze toren.

Shanghai toren

Shanghai Tower is ’s werelds op een na hoogste wolkenkrabber, pas na Dubai’s Burj Khalifa. Shanghai Tower is 632 meter hoog en Burj is 828 meter hoog. De bouw werd voltooid in 2014 en kostte maar liefst $ 2,1 miljard. Ondanks zijn fascinerende structuur, uitkijkplatform, mooie liften en dergelijke, is de draaiende megaschraper ontsierd door een lage bezettingsgraad.

Ten eerste hield het ontbreken van volledige brandcertificeringen van lokale autoriteiten huurders op afstand en de operationele verliezen zorgden voor een schuld van meer dan $ 1,5 miljard. Vervolgens was er het ontwerp van het gebouw, waarbij huurders moesten betalen voor een grotere vloeroppervlakte die eenvoudigweg niet kon worden gebruikt. Het bleek dat slechts 50 procent van het vloeroppervlak effectief werd gebruikt wanneer huurders het hele gebied moesten betalen, ontdekten inspecteurs van de locatie.

READ  De releasedatum van de Elder Scrolls 6 is zelfs nog verder gemeld

De halfverlichte wolkenkrabber was niet de aanblik die velen zich hadden voorgesteld. De structuur verloor duidelijk zijn charme toen de duisternis ’s nachts toesloeg.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *