Sneller PlayStation 4-games downloaden: zo doe je het | Instrueert

Sneller PlayStation 4-games downloaden: zo doe je het |  Instrueert

Met een paar simpele tips kun je deze spellen sneller doorlopen

geschreven door Gamer.nl redactie op

Als PlayStation 4-bezitter heb je soms te maken met lage downloadsnelheden. Vaak komt dit door het trage PlayStation Network, maar soms kun je er zeker van zijn dat de console games sneller downloadt.

Er zijn twee eenvoudige tips die u meteen kunt proberen. Gebruik bijvoorbeeld een ethernetkabel voor je PlayStation 4. Downloaden via deze kabel gaat in veel gevallen sneller dan via wifi. Als dit geen optie is, verplaats de PS4 dan dicht bij de router. In beide gevallen kan de afstand tussen de console en de router een rol spelen. Er kan ook een ander apparaat tussen de PS4 en de internetbox zijn dat storing veroorzaakt. U kunt deze problemen direct oplossen door een van de twee genoemde oplossingen te gebruiken.

Verder download de PlayStation 4 games sneller wanneer de console met niets anders bezig is. Tijdens het spelen gaat het downloaden een stuk langzamer, net als op Xbox. Dus als je het wachten met een ander spel wilt omzeilen, duurt dat wachten eigenlijk langer. Het kan ook helpen om een ​​download te pauzeren en vervolgens te hervatten als je merkt dat het langzaam gaat.

Zorg er daarnaast voor dat de betreffende PlayStation 4 altijd over de nieuwste versie van het besturingssysteem beschikt. Ga hiervoor naar Instellingen > Systeem > Systeemsoftware > Systeemsoftware bijwerken. Selecteer de optie “Systeemsoftware-update”. Als je PS4 al is uitgerust met de nieuwste software-update, zie je dat op de pagina. Je ziet ook wanneer er een update beschikbaar is en met welke optie je moet updaten.

READ  kleine update brengt bugfixes voor Apple TV

Als je nog geen verschil hebt gemerkt, kan het helpen om je DNS-instellingen te wijzigen. De DNS-instellingen worden automatisch voltooid, maar u kunt dit ook handmatig doen onder Netwerkinstellingen. Stel een nieuwe internetverbinding in en kies voor WiFi of LAN-kabel. Selecteer vervolgens de optie “Aangepast”. Volg de stappen totdat de PlayStation 4 om een ​​DNS-instelling vraagt. Gebruik 8.8.8.8 als primaire server en 8.8.4.4 als secundaire server. In dit geval gebruikt PS4 Google-servers. De MTU-grootte instellen op 1473 kan ook helpen, maar de automatische instelling is goed genoeg. Stel de console ook in om geen proxyserver te gebruiken.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *