Solution Games ontwikkelt de eerste officiële D&D VR-game

Solution Games ontwikkelt de eerste officiële D&D VR-game
Virtual reality-spellen

Tomislav Bezmalinovic

Een serie officiële kunstwerken met typische D&D-scenario's.

Wizards of the Coast (officiële D&D-kunstwerken)

Een droom die uitkomt: Solution Games en Wizards of the Coast kondigen de ontwikkeling aan van 's werelds eerste officieel gelicentieerde D&D VR-game.

feiten

De twee bedrijven hebben hun samenwerking aangekondigd om de eerste officieel gelicentieerde D&D-game te creëren die exclusief voor virtual reality is ontworpen. Er zijn momenteel geen foto's of details beschikbaar over het project.

“Resolution Games heeft een duidelijk inzicht in hoe gamers bij elkaar kunnen worden gebracht en hoe ze op een toegankelijke manier het plezier van bordspellen op digitale platforms kunnen vastleggen”, zegt Eugene Evans, senior vice-president digitale strategie en licentieverlening bij Wizards of the Coast en Hasbro. “De studio is een ideale partner om de nieuwe Dungeons & Dragons-videogame tot leven te brengen in VR en daarbuiten.”

“Zoals iedereen die Demeo heeft gespeeld kan raden, zijn wij ontzettende fans van rollenspellen op tafel”, zegt Tommy Palm, oprichter en CEO van Solution Games. “Ze hebben een ongeëvenaard vermogen om mensen samen te brengen om gedeelde ervaringen te creëren, en dat is iets dat we ook hebben geprobeerd vast te leggen met bijna elke release in onze bibliotheek. Dungeons & Dragons biedt een van de rijkste fantasiewerelden die ooit zijn gemaakt”, en het wordt groter met elk bronnenboek. En een nieuw avontuur. We zijn enorm nederig dat we de kans krijgen om met zo’n geweldig IP-adres te werken en kijken ernaar uit om in de toekomst de eerste details van dit nieuwe project te delen.”

READ  Matthew Boyd simulatiespel ingekort; Brandon's riem voor de Giants is bijna terug

Context

Solution Games is een van de beste VR-studio's ter wereld, verantwoordelijk voor games als Cook-Out, Blaston, Demeo, Demeo Battles en meest recentelijk Racket Club.

Het grootste succes van de Zweedse studio tot nu toe is de tabletop RPG Demeo, die sterk geïnspireerd is door Dungeons & Dragons. Het kunnen ontwikkelen van de eerste officieel gelicentieerde VR-game in het D&D-universum is een enorme stap voorwaarts voor Resolution Games.

Mocht je Wizards of The Coast niet kennen: het bedrijf is eigendom van het Amerikaanse bedrijf Hasbro en geeft naast Dungeons & Dragons ook het verzamelkaartspel Magic: The Gathering uit.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *